Deca
15.06.2022.

Birajte sigurnost kada putujete sa decom

Među osnovne potrepštine kada se beba rodi, u slučaju da imate sopstveno vozilo svakako je i auto sedište. Koristite ga već od dana izlaska bebe iz porodilišta. Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, auto sedišta moraju da koriste deca do svoje 12-e godine, a iz koje grupe ćete odabrati model zavisi pre svega od uzrasta i visine deteta.


Auto sedišta za bebe od 0-13kg


Popularno jaje je prvo auto sedište neophodno bebi odmah po rođenju. Služi i kao nosiljka, što roditeljima olakšava svakodnevne aktivnosti. Ukoliko je roditelj sam u automobilu sa detetom, jaje stoji na prednjem sedištu okrenuto ka vozaču kako bi on imao uvid u ponašanje bebe.
U slučaju da se beba vozi na zadnjem sedištu, montira se kao i svako drugo auto sedište. Beba, koja od prvog dana stekne naviku da se isključivo vozi u svom sedištu kasnije postaje odgovoran vozač i učesnik u saobraćaju. 

Korišćenje auto sedišta nije stvar izbora


Iako Zakon o bezbednosti saobraćaja predviđa da deca moraju biti u auto sedištu do svoje pete godine, mnogi roditelji popuste prilikom negodovana dece. Međutim, kako korišćenje istog nije stvar izbora, na svom primeru vezivanja pojasa je najbolje deci i pokazati kako se pravilno ponašamo u saobraćaju, zašto je neophodno da svako bude na svom mestu i kako čuvamo svoj i život ostalih učensika u saobraćaju. U uzrastu od dve do peg godina deca mogu koristiti modele od 0-18kg, kao i od 0-25kg, u zavisnosti od svoje konstitucije, visine i težine. Najvažnije od svega, da zavole svoje auto sedište i da ni jednu vožnju ne mogu da zamisle bez njega.

Deca od pete do dvanaeste godine koriste podmetače za sedište


Busteri su veoma praktična rešenja za vožnju automobilom. Ne moraju da se montiraju, služe samo da izdignu dete, kako bi mu pojas automobile, kojim se vezuje bio udoban. Buster može da se koristi i kao podmetač za trpezarijsku stolicu kako bi mališan bio u ravnopravnom položaju sa ostalim ukućanima prilkom obedovanja.

Kupujte sertifikovana auto sedišta


Auto sedište mora da je sertifikovano, samim tim i dozvoljeno za upotrebu. Važno je i da bude ispravno namontirano kako bi detetu obezbedilo maksimalnu bezbednost. Da bi ste to omogućili, birajte kvalitetne prepoznatljive brendove od zvaničnih distributera i uvoznika. Kako je sezona putovanja krenula, za sve one, koji se odluče da kupovinu auto sedišta kategorije od 0 do 13kg ovih daba obave na sajtu kidsland-a, distributera Lorelli, Stokke, Peg Perego i drugih brendova omogućen je i poklon mrežica za komarce ili zaštita za kišu.


 promo tekst

foto:kidsland.rs
 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Društvene igre 58/25912
Društvena igra Potapanje brodova 58/25912
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.799,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno