Znanje-imanje
20.09.2014.

INTERAKTIVNO UČENJE

Interaktivno učenje je aktivan način usvajanja sadržaja, učenja kada je dete (učenik, ako je u nastavi) angažovano da aktivno sarađuje u procesu učenja,  u iznalaženju rešenja. Postavljanjem pitanja i kooperacijom sa ostalim učesnicima u procesu postiže se bolji rezultat. Odgovori, tačna rešenja dobijaju se u procesu učenja odmah i na taj način dete učestvuje u rešavanju problema.

Na ovaj način postiže se viši nivo motivacije  deteta. Osim toga saradnja među decom pridonosi boljoj socijalizaciji. Sagledavanje problema je celovitije i pridonosi boljem razumevanju sadržaja. Važno je takođe na nižim uzrastima pridavati važnost igri . Učenje kroz igru je daleko lakše , a znanja su trajnija. 

Tako je preporučljivo da i roditelji na ovaj način pristupaju igri i razgovoru sa decom. Dečiji odgovori su vrlo često smešni, ali nam otkrivaju na koji način razmišlja dete. Važno je takođe da vrlo brzo posle detetovog odgovora, pružiti detetu tačan odgovor i objašnjenje.

Možemo reći da je interaktivno učenje dragocena priprema za akademski, poslovni i društveni život uopšte pa je zato važno što ranije početi sa ovakvim načinom usvajanja sadržaja . 

Posetite sajt ENCO BOOK OVDE i pronađite kviz za Vase dete. Teme su raznovrsne, od polaska u školu, do učenja o domaćim i  divljim životinjama, učenje engleskog jezika, upoznavanje Srbije, Beograda, učenje o štednji, zdravoj ishrani a sve kroz kviz pitanja.

Za posetioce Dečjeg sajta Enco book je pripremio i poklon knjigu DIVLJE ILI DOMAĆE ŽIVOTINJE. Pišite nam na info@decjisajt.rs. 

EncoBook je dečja izdavačka kuća koja ima za cilj da njihove knjige budu edukativne, lepe, kvalitetne, da ih deca vole, poklanjaju jedni drugima, da im budu dobar drug u njihovom odrastanju.

OVDE možete pogledati sva njihova izdanja u koja spadaju slikovnice, vežbanke, bajke, kao i edicija " Putovanje kroz znanje".

foto:ben-white-unsplash-

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

22.
Aug
2014
Znanje-imanje
11.
Jul
2014
Znanje-imanje