Aktuelno
25.05.2024.

Karavan - Na putu kroz roditeljstvo

Nakon uspešno održanih događaja u Nišu i Užicu, projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ nastavlja svoj put. Ovaj „edukativni karavan“ ima cilj da osnaži roditelje, pomogne im da reše određene dileme, unapredi odnose i podstakne komunikaciju. Sledeća stanica je Novi Sad gde će 25. maja u 11 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg, građani moći da sa stručnjacima tj. psiholozima, u atmosferi koja promoviše razumevanje, podršku i zajedništvo, pričaju o roditeljstvu. Nakon toga, karavan se seli u Kragujevac 1. juna, a njegova poslednja stanica biće Jagodina 15. juna.

Pored panela mame i tate učesnici će imati priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama koje će se fokusirati na ključne teme roditeljstva, kao što su  promene u partnerskim odnosima, očekivanja društva i usklađivanje posla i roditeljstva. Razgovori će dotaći važna pitanja koja se tiču uloge roditelja, transformacije identiteta tokom ovog važnog perioda, kao i specifične promene koje se dešavaju kada postajemo roditelji. Kroz ove diskusije, učesnici će moći da razmene iskustva, saznanja i strategije za uspešno suočavanje sa izazovima i razvojem dece.

Na panel diskusiji i edukativnim radionicama će govoriti:

•    Senka Simonović psiholog i dečiji psihoterapeut, koja će obraditi temu emocionalnih izazova sa kojim se suočavaju majke,
•    Miša Stojiljković, novinar, psiholog i autor emisije i podkasta „Tata ti si lud“ će predstaviti izazove roditeljstva iz muškog/očinskog ugla, 
•    Jovana Ružičić, psiholog, osnivačica i direktorka „Centra za mame”, će više govoriti o komunikaciji i partnerstvu nakon dolaska bebe.

Moderator događaja je Dolores Milošev Erdeg, koja će svojim iskustvom u vođenju podkasta na temu roditeljstva dodatno obogatiti događaj.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka - LINK

Panel diskusiju organizuje Rosa voda, koja je više od jedne decenije uključena u različite nacionalne programe Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja za stvaranje boljeg okruženja kako za mame i bebe, tako i celu porodicu. Do sada, Rosa je pokrenula osnivanje banke humanog mleka, pokrenula je 20 školi roditeljstva širom Srbije, opremila je i uspostavila sobe za dojenje, pružila je podršku patronažnoj službi širom Srbije. Tokom 2024. godine, Rosa će nastaviti da podržava rad patronažnih službi i pruža podršku roditeljstvu.
 

Promo tekst

Foto: Vando.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Višefunkcionalna stolica koja služi pre svega kao hranilica
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
43.800,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Za decu od 0 do 13kg P3800061649
Auto Sedište Primo Viaggio i-Size Polo 0-13kg
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
36.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Podloge za igru SKU12534
Podloga za igru The little Mermaid twinkle trove SKU12534
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
13.999,00 RSD
14.999,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno