Aktuelno
24.12.2023.

Vreme je darivanja

Prednovogodišnja euforija je počela. Nije retkost videti roditelje, bake i deke, tetke kako vuku kese sa likom Deda Mraza noseći poklone za svoje omiljene mališane. Neki se cele godine spremaju za ovo darivanje, drugi poslednjih meseci osluškuju svoje unučiće i decu nebili baš tu neophodnu igračku obezbedili. Neretko prodavci u radnjama čuju i kako deca imaju sve, kako od igračaka ne može da se živi, ali opet, u paketić mora da bude makar jedna. Bez nje, paketić nije paketić, džaba i dobra dukserica i puna kesa slatkiša, ako nema igračke.

Zašto paketić nije potpun bez igračke?


Odgovor je jednostavan. Pogledajte roditelje, bake i deke. Retko ćete naći da neko od njih ne igra neku igricu na telefonu. Mnoge bake su superbake, dočekaju ručkom decu iz vrtića i škole,  provode vreme sa njima, sređuju, čiste, peglaju, a na kraju dana, većina njih zabavi se igrajući. Ništa teško, dubokoumno, ali razbibriga mora da postoji. Za neke je to gledanje omiljene serije, za druge ukrštene reči i sudoku,možda knjiga, a većini kafa sa komšinicom. Možda se njih dve ne igraju, ali se svakako druže. A tu naviku su stekle od malena.
Tako je i sa decom, ona samostalno ili u društvu obožavaju da se igraju. To je njihov svet mašte, snova, fantazije. Brz autić koji voze po nekoj stazi ili tunelu, kocke kojima prave kule i gradove, table na kojima crtaju i pišu, bebi gimnastika sa šarenim igračkicama, sve je to ono što im privlači pažnju i angažuje njihovo vreme.
Ipak, nove farmerice i duks obradovaće mamu jer će lepo svog mališana moći da skocka, pa je zato najbolje da darujte i odeću i igračku. To je sigurno tzv. Win Win kombinacija.

A od igračaka ima baš svašta


Nije da nisu posebne igračke za paketiće. Njih uglavnom sami birate bez prisustva mališana. To su one neretko malo skuplje, za koje se ponekad posebno pripremate.Možda ste za njih saznali iz pisma vašeg deteta upućenog Deda Mrazu, možda od najboljeg drugara, koji ima baš jednu takvu i vaše dete se od nje ne odvaja dok se zajedno igraju.
Na tržištu je prisutan ogroman broj igračaka za decu svih uzrasta.  Neke su namenjene samo dečacima, neke devojčicama, ali ima i onih univerzalnih, kojima se rado igraju sva deca. Mada i sama podela igračaka za dečake i one za devojčice je neprihvatljiva. Dečaci, koji imaju stariju sestru rado se igraju lutkama, baš kao i što devojčice voze autiće starijeg brata. Svaka igračka je za svako dete, pa jasna podela i ne treba da postoji. Važno je da dete uživa dok se igra, da igračka ima i edukativni karakter.

Birajte igračke za decu sa kojima i odrasli mogu da se igraju


Neretko su odrasli društvo za igru. Bez obzira da li su u pitanju igre kockama ili neka društvena igra, možda i oprema za lutku, biće trenutaka kada se od vas očekuje da se pridružite. Dobra puzzla je svima interesantna, a deca razvijaju logičko mišljenje. Uz pomoć društvene igre timski rad, uz kocke motoriku i logiku. Velika je ponuda igračaka koje imaju brojne koristi za mališane. Neke sviraju, neka svetle, neke edukuju. Poređane po uzrastu deteta, mnoge od njih naći ćete u brojnim radnjama. Oni koji štede svoje vreme, obaviće kupovinu onlajn i svoje vreme pametnije uložiti dok sačekaju da kurir isporuči poručene igračke na željenu adresu.
Nekada je to bio bauk, dok danas svakodnevica za veliki broj ljudi koji baš ne uživaj u obilasku prodavnica. Uz kafu ili čašu vina nakon ručka, iz kreveta pre nego što zaspite, dok deca nisu pored vas, lako ćete u par koraka poručiti igračku koje vaše dete želi. Ako takva posebna ne postoji, onda sami možete lako da odaberete. Ipak, vi najbolje poznajete svoje dete, a neretko će tu kupovinu i bake i deke prepustiti vama.
Ostaje vam sam da se naoružate strpljenjem, za sve ostalo tu je kidsland.rs.
 

Promo tekst

Foto: kidsland.rs

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kuhinje i pribor 61/72548
Toster  sa dodacima i funkcijama 61/72548
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.699,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kamioni i bageri 024901CT
John Deere Gator 855D sa figurom      
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.098,00 RSD
Sačuvano u omiljne
3D puzzle RA11277
Ravensburger 3D puzzle Hoqwarts castle RA11277
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.890,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Plišani jednorog sa zvukom 11/69450
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.399,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno