Aktuelno
28.12.2022.

Uz Pažljivkov novogodišnji crtani film deca se uče ponašanju u saobraćaju

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Sekreterijatom za socijalnu zaštitu grada Beograda organizovali su 27.12.2022. godine edukativnu radionicu za decu u prihvatilištu u Beogradu i tom prilikom premijerno prikazali novogodišnji crtani film „Deda Mraz u saobraćaju“ koji ima za cilj da u prazničnom duhu i na zanimljiv način deci prenese najvažnije poruke o bezbednom ponašanju u saobraćaju uz pomoć dobro poznatih animiranih likova Lole, Mile i Pažnjivka.
Uz pesmice, igre i druženje sa maskotama Deda Mraza i Pažljivka deca su na zabavan i njima prilagođen način učila o bezbednom ponašanju u saobraćaju i u znak pažnje dobila novogodišnje paketiće sa prigodnim poklonima i slikovitim promotivno-edukativnim materijalima. Druženju sa decom i aktivnostima prisustvovali su direktor agencije Branko Stamatović, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić, proslavljeni automobilista Dušan Borković, kao i poznati glumci u ulozi Pažljivka i Deda Mraza te na taj način dali poseban značaj ovom događaju.
„Želeli smo da deci u prihvatilištu ulepšamo praznični period i upravo ovde održimo promociju novogodišnjeg crtanog filma koji ima edukativni karakter i uči decu bezbednom ponašanju u saobraćaju. Naročito u periodima kada imamo više automobila na ulicama, kao što je ovaj novogodišnji period, potrebno je da budemo dodatno pažnjivi i oprezni. Ne zaboravimo da deca uče od odraslih i da je važno da imaju dobar primer. I zato apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, kao i na roditelje, da pažljivo i propisno prelaze ulicu, da vezuju pojas i kao vozači i kao suvozači i kao putnici na zadnjem sedištu, kada voze decu da to čine u dečijem sedištu na pravilan način, da poštuju ograničenje brzine.“ , rekao je direktor agencije Branko Stamatović.
„Zahvaljujemo Agenciji što je priredila ovakvu radionicu u ovom posebnom trenutku kada deca usled novogodišnje euforije treba posebno da vode računa o bezbednosti u saobraćaju. Hvala direktoru i svim akterima događaja, uvek ste dobrodošli u ovu ustanovu ljubavi, brige i pažnje.“, rekla je Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

U poslednje tri godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji 34-oro dece je izgubilo život, dok je njih 3.927 povređeno. Više od polovine tog broja su deca putnici dok oko jednu trećinu čine deca prešaci. U cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju Agencija realizuje niz preventivnih aktivnosti, a jedna od njih je upravo promocija novogodišnjeg crtanog filma za decu.

Crtani film i pesmicu pogledajte u nastavku

 


 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Interesovanja 42573lic
Kucica za pse 42573
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.024,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno