Aktuelno
09.01.2021.

„Halo beba“ ima novu aplikaciju i interaktivni vodič. Isprobajte ih!

Čuveno telefonsko savetovalište „Halo Beba“ dobilo je novu mobilnu aplikaciju, interaktivni vodič kroz roditeljstvo i razvoj malog deteta sa nizom sadržaja. Kroz aplikaciju „Halo beba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ roditelji će dobiti ažurirani i personalizovani sadržaj koji se odnosi na praćenje rasta i razvoja deteta u ranom uzrastu, dojenje, ishranu, imunizaciju, planiranje lekarskih pregleda, a tu su i ideje za podsticanje razvoja kroz igru, razgovor, čitanje sa decom i mnogo drugih tema.

Roditeljima je na aplikaciji dostupna velika baza tekstualnih i video-sadržaja sa praktičnim smernicama o tome kako da detetu pruže podsticajnu negu i podržite dobro zdravlje, adekvatnu ishranu, kako da im stvore prilike za učenje i igru u sigurnom, bezbednom i podsticajnom okruženju. Na aplikaciji se nalaze i brojni saveti koji će pomoći mamama i tatama da se snađu u određenim situacijama, kako da čuvaju svoje mentalno i fizičko zdravlje, kako da budu što bolja podrška svom i svakom drugom detetu.

Sadržaj aplikacije podeljen je po kategorijama:

  • Igra i učenje
  • Podsticajno roditeljstvo
  • Zdravlje i nega
  • Dojenje i ishrana
  • Bezbednost i zaštita
  • Kutak za roditelje

Nakon što se napravite nalog na aplikaciji „Halobeba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ kreirajte profil vašeg deteta koji će vam omogućiti da pratite:

  • Razvoj i rast vašeg deteta
  • Dnevnik razvoja
  • Kalendar vakcinacija
  • Preventivne preglede kod izabranog pedijatra

Prve dve funkcije će vam omogućiti da pratite napredovanje vašeg deteta. Pošto unesete mere rasta (visina/težina) i razvojne prekretnice koje je vaše dete ostvarilo, moći ćete da pratite da li se rast i razvoj odvijaju prema očekivanjima (optimalno), i da dobijate smernice kako dalje da podstičete i podržavate detetov razvoj i rast.
Funkcije povezane sa vakcinacijom i preventivnim pregledima kod izabranog pedijatara pomažu vam da vodite evidenciju o vakcinaciji i podsećaju vas da ne propuštate preventivne preglede kojima pedijatar prati razvoj, rast, zdravlje i opšti napredak vašeg deteta. U zavisnosti od toga koliko redovno i precizno unosite sve podatke, aplikacija će vam preporučivati prilagođene sadržaje.

Aplikacija „Halo beba – Vaš saputnik u roditeljstvu“ rezultat je rada multidisciplinarnog tima stručnjaka i saradnika telefonskog savetovališta „Halo beba“, koji profesionalno i institucionalno prate razvoj i zdravlje dece i blisko sarađuju sa porodicama male dece, uz značajna stručna usmerenja Udruženja pedijatara Srbije i Instituta za mentalno zdravlje Beograd. Aplikacija je izrađena je u partnerstvu Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i UNICEF-a u Srbiji, uz podršku kompanije „Nordeus“. Za obezbeđivanje kvalitetnog sadržaja dodatnu podršku pružili su Lego Fondacija i USAID. Neki sadržaji u ovoj aplikaciji preuzeti su, prilagođeni i prevedeni uz saglasnost renomirane mreže Raising Children Australia. Najveći deo video materijala u aplikaciji je razvijen u partnerstvu sa Vodičem za roditelje.

Ako smo vas dovoljno zaintrigirali, instalirajte aplikaciju, pratite razvoj svog deteta i uživajte u roditeljstvu, a ako ipak više volite živu reč, savetnice iz „Halo bebe“ stoje vam na raspolaganju 24 sata dnevno za sva dodatna pitanja i potrebe. Dovoljno je samo da pozovete 011/71-58-444.
Foto: Unicef, Halo beba, purenurture.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno