Aktuelno
14.11.2020.

Ovogodišnji rezultati „Dunava“ nadmašili rekordne iz 2019. godine

– Srpski dani osiguranja ove godine drugačiji su i po načinu organizacije i po temi koja se primarno nametnula. Simboličan naziv tog skupa „Prijatelji, kako ste?“ potvrđuje da je pojava koronavirusa, pored zdravstvenih problema, donela i nove izazove u poslovanju, u Srbiji i u svetu. Značaj naše delatnosti još više dolazi do izražaja upravo u kriznim vremenima, kada polise osiguranja treba da obezbede stabilnost poslovanja privrede i sigurnost fizičkih lica ukoliko im se dogode štete – istakla je Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“ i predsednica Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije (UOS), povodom održavanja Četvrtih srpskih dana osiguranja.

Govoreći o uticaju pandemije na poslovanje i aktivnosti „Dunav osiguranja”, predsednica IO je rekla da je kompanija i pored pandemije virusa u prvih devet meseci ove godine nadmašila  rezultate poslovanja u 2019, koji su za „Dunav osiguranje“ bili rekordni.
Sa učešćem od 27 odsto, „Dunav“ je zadržao lidersku poziciju na srpskom tržištu osiguranja. Bruto premija osiguranja Kompanije „Dunav“ u prvih devet meseci 2020. godine iznosi 21,86 milijardi dinara i za skoro sedam odsto viša je nego u istom periodu prošle godine. U uslovima u kojima je tržište životnog osiguranja raslo samo dva odsto, premija životnih osiguranja, kompanije beleži rast od čak 16 odsto. Rast premije neživotnih osiguranja „Dunava“ iznosi šest odsto, što takođe nadmašuje rast tržišta neživotnih osiguranja koji iznosi nešto više od dva odsto.

– Najveći rast premije „Dunav“ je u prvih devet meseci ove godine zabeležio u osiguranju imovine, čak 36 odsto. Osiguranici su uvideli i značaj dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, što je u istom periodu doprinelo rastu premije od 30 odsto. Potom sledi auto-kasko osiguranje motornih vozila s rastom premije većim od 12 odsto – ističe Ivana Soković.
– Pružanje usluga osiguranja prilagodili smo potrebama građana u novonastalim okolnostima. Ponudu nekih vrsta osiguranja učinili smo dostupnom posredstvom sajta, onlajn aplikacija i Kontakt centra Kompanije. Naglasila bih da naše polise životnog osiguranja pružaju osiguranicima pokriće i za kovid 19 – pojašnjava Sokovićeva.

– Građanima Srbije prvi smo ponudili i polise putnih osiguranja za ceo svet koje, pored standardnih rizika, pokrivaju i rizik od koronavirusa. Kreirali smo i specijalne ponude za najstarije sugrađane. Dostavljamo polise na kućne adrese osiguranika. Obezbedili smo i zaključivanje polisa i prijavu šteta onlajn, kao i putem Kontakt centra. Nije izostala ni naša podrška zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi s pandemijom. Naše napore uočili su i klijenti, pa ni rezultati nisu izostali – pojašnjava Ivana Soković.

Kompanija „Dunav osiguranje“, kao i preduzeća koja posluju u njenom sastavu, među prvima je donirala sredstva Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. Inače, na listi TOP 100 osiguravača jugoistočne Evrope, Kompanija „Dunav osiguranje“ najbolje je rangirana srpska osiguravajuća kuća, sa bruto fakturisanom premijom od 242,3 miliona evra, što ju je pozicioniralo na deseto mesto u 2019. godini. Na istoj listi „Dunav“ je zabeležio skok sa osmog na šesto mesto i po neto dobiti, koja je dostigla 25,6 miliona evra, što je bio rast od 192 odsto u odnosu na 2018. godinu.
Promo tekst
Foto: Dunav osiguranje

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno