Aktuelno
11.07.2020.

Nabavite deci bazen za terasu ili dvorište. Ne gubite vreme!

Čak i ako se epidemiološka situacija drastično popravi, a verovatno neće, teško da će se neko s malom decom usuditi da krene put Grčke, Crne Gore, Hrvatske, Bugarske ili negde još dalje. Voleli bismo da grešimo, ali sva je prilika da ove godine nema ništa od odlaska na more i da ćemo se rashlađivati na našim terasama ili dvorištima, a za to nam treba bazen. Svaki je dobar. I onaj mali, za bebu, malo veći za dvoje dece ili onaj veliki, za čitavu porodicu.


Izaberite onaj za koji imate mesta i novca, ali ne računajte da ćete, kad ga montirate i napunite vodom, završiti sav posao. Da bi bazen bio izvor zadovoljstva, a ne zaraze i problema, posebnu pažnju posvetite higijeni i bezbednosti. Vodite računa o čistoći i kvalitetu vode, ali i bezbednosti dece koja ne smeju da budu bez nadzora. Ove godine, zbog rizika od širenja kovida-19, dete neće moći da se brčka da drugarima i komšijama, pa ćete morati vi da ga animirate.


Ali, hajde da krenemo od početka, od izbora bazena... Kupite ga u prodavnici ili na onlajn-šopu koji će vam izdati račun, garanciju i uputstvo proizvođača jer treba da znate kako se bazen koristi, šta vam je od opreme i potrošnog materijala potrebno, koje parametre, kada je reč o kvalitetu vode, treba da pratite. Kvalitet vode u bazenu zavisi od kvaliteta pumpe za prečišćavanje, merača pH vrednosti i pravilne upotrebe hemijskih sredstava za dezinfekciju ili protiv razvoja algi, a sve to treba da piše u uputstvu za upotrebu.


Za male dečje bazenčiće ne treba vam ništa od opreme, jer se oni održavaju lako Dovoljno je da često menjate vodu i da ih pre svakog punjenja dobro operete. Gledajte da deca u bazenčić uvek ulaze čista, istuširana, a ako bebama obucite pelenu za vodu. Koliko god da je dete, naučite ga da ne pije vodu iz bazena, da ne piški u vodu, da ne ustaje samo, da ne ulazi i ne izlazi iz bazena svaki čas. Nikada, ali zaista nikada ne ostavljajte decu u bazenu i blizu njega bez nadzora, bez obzira na to koliko je mali ili plitak jer je za davljenje dovoljno samo nekoliko centimetara vode. Velike bazene pokrivajte, sklanjajte merdevine i predmete preko kojih dete može da dospe do vode.


Bazen ne treba da stoji na direktnom suncu, jer u tom slučaju nećete smeti u vodu u najtoplijem delu dana, a i kad ga smestite u poluhlad, obavezno koristite kreme i losione za visokim zaštitnim faktorom. Dete treba da ima i šeširić i naočare za sunce i da bude obilato namazano sredstvom sa velikim SPF. I još nešto... Ako vaše bazenčiće i bazene budete pametno koristili, detetu neće nedostajati more.
Foto: fashiongalaxy.pk, extra.ie, swimmingpool.com, bestforthekids.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno