Aktuelno
10.06.2020.

Pljuskove i bujice ne možete da zaustavite, ali niste nemoćni

Od ukidanja vanrednog stanja i policijskog časa, odnosno zabrane kretanja, prošlo je tek mesec dana, pa još nismo uspeli da nadoknadimo sve one propuštene prolećne šetnje, opuštanje u zelenilu parkova, večernja druženja s komšijama ispred zgrade, a kako je krenulo ni nećemo. Udarila kiša, kao da je neko, što bi rekle babe, plaća da toliko pada. Kvari nam frizure, raspoloženje i planove, kvasi nam odeću i obuću, tera nas opet da sedimo u kućama, a nama zatvorenog prostora preko glave. Samo još da nam neku štetu napravi, pa da je zamrzimo načisto...


Ne morate čak ni da budete sujeverni, pa da pomislite kako je bolje ne pominjati štetu, posebno ovih dana kada je po kvadratnom metru padalo između 30 i 70 litara vode. Previše i za savršeno održavanu kišnu kanalizaciju i nove oluke, a kamoli za naše slivnike pune kojekavog smeća, uključujući i šut i trulo lišće. Previše je to vode i za savršeno urađene ulice, a naročito je ima mnogo za delove gradova i sela do kojih kanalizacija neće stići ni u narednim decenijama. Previše je to vode i za stare, neopdržavane krovove kuća i stambenih zgrada, i za ove nove, zidane preko noći radi lake i brze zarade, ali je to više nego dovoljno vode da se natope mnogi podrumi, sutureni i stanovi u prizemljima i potkrovljima.


Na vremenske uslove ne možemo da utičemo, kao što ne možemo preko noći da očistimo zapušene oluke i začepljene slivnike, šahtove i kanale. Ne možemo ni da promenimo oštećene crepove, ni da uradimo novu hidro-izolaciju, kao što ne možemo ni da organizujemo seču pojedinih grana velikih stabala koja nam rastu ispred zgrade i koje, ako dođe do oluje, mogu da na polupaju stakla na prozorima. Zapravo, trenutno smo prilično nemoćni, ali eto tema za razmišljanje i zadataka za ovo leto, naročito ako se zbog korone ne bude išlo na letovanje.


No, ma koliko bili nemoćni, postoji nešto što možemo da uradimo već danas – da osiguramo stan i da tako sačuvamo nerve, imovinu i miran san. Dovoljno je uplatiti kombinovano osiguranje domaćinstva – „Čuvar kuće“ kompanije „Dunav osiguranje“. Ono pruža osiguravajuću zaštitu od standardnih, iskustveno najfrekventnijih rizika, koje mogu pogoditi jedno domaćinstvo i to: požara, udara groma, oluje, grada, eksplozije, pada letelice, manifestacija i demonstracija, udara sopstvenog motornog vozila u osigurani građevinski objekat, izliva vode iz instalacija, provalne krađe i razbojništva, loma stakla i loma instalacija.
Dodatne informacije potražite OVDE.
Promo tekst
Foto: reliantadjustersgroup.com, pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno