Aktuelno
12.03.2020.

„Dunav osiguranje“ je najbolji „Prijatelj od detinjstva“

Kompanija „Dunav osiguranje“, koja je prošle godine proslavila 45 godina uspešnog poslovanja, u protekloj godini donirala je više od 120 miliona dinara za projekte društvene odgovornosti namenjene deci. S ciljem da podrži decu u svim aspektima njihovog odrastanja, „Dunav“ je u 2019. godini podržao aktivnosti u oblasti obrazovanja, sporta, razvoja talenata, kao i mnoge dečije manifestacije, poput regionalne manifestacije Sportske igre mladih, u kojima je učestvovalo više od 100.000 dece u 148 mesta i gradova Srbije.


„Sport je bio podržan i putem škola talenata sa više od 1.500 polaznika. Donacijama za više od 250 škola, „Dunav“ je obezbedio bolje uslove za učenje i boravak 500.000 dece u Srbiji. Umetnost je, kao i sport, bila podržana i putem škola talenata koje broje više od 1.170 polaznika. U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, deci u brojnim ustanovama i školama širom Srbije poklonili smo 4.200 novogodišnjih paketića“, izjavio je Mirko Petrović, predsednik Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“, i istakao da je ulaganje u najmlađe najsigurnija polisa osiguranja kada je budućnost u pitanju.

On je dodao da će u 2020. godini ova ulaganja biti nastavljena programom društvene odgovornosti pod sloganom „Prijatelj od detinjstva“.


„Pored toga što je bila godina jubileja, 2019. je donela i najbolje poslovne rezultate od početka poslovanja. Različitim oblicima podrške najmlađima, u 2019. godini za decu Srbije izdvojili smo više od 120 miliona dinara, odnosno više od milion evra. U tesnoj saradnji s Vladom, a u skladu s vizijom moderne osiguravajuće kuće, nastavićemo izgradnju lepše, humanije i bolje zemlje za našu decu. Što se više bude razvijala naša kompanija, razvijaće se i naša podrška za mlade, obrazovanje, umetnost i brojne druge oblasti“, izjavio je Mirko Petrović.


Kao jedan od značajnijih segmenata društvene odgovornosti, istaknuta je višegodišnja saradnja sa projektom „S Tamarom u akciji”, u okviru koje je, pored standardne podrške osiguranju obnovljenih domaćinstava, ove godine podržano renoviranje škola širom Srbije, čime su obezbeđeni bolji uslovi za školovanje učenika.
Već tri godine „Dunav“ je nezamenljiva i veoma važna podrška edukaciji trudnica u Beogradu u okviru Festivala dojenja koji se realizuje dva puta godišnje. Pored festivala svake godine „Dunav“ je prisutan i u osam radionica dojenja čime se trudnicama obezbeđuje besplatna edukacija s ciljem njihovog ohrabrenja i savladavanja tehnike uspešnog dojenja. Ova saradnja nastavljena je i u 2020.godini.
Promo tekst
Foto: Dečji sajt i Dunav osiguranje

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno