Aktuelno
04.07.2013.

Dečji sajt dobitnik programa POKRENI SE ZA POSAO

Program „Pokreni se za posao“ pomaže ljudima koji žele da pokrenu ili unaprede sopstveni biznis. Svi građani sa dobrom poslovnom idejom iz cele Srbije mogu da postanu korisnici ovog programa koji sporovodi udruženje građana ENECA iz Niša i kompanija Philip Morris koja dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu neophodne opreme za pokretanje malih i porodičnih preduzeća. Osim sredstava za kupovinu opreme, budućim preduzetnicima su  obezbeđene poslovne i stručne obuke, kao i stalna savetodavna pomoć od strane ekonomskih stručnjaka.
Medju 3300 prijava koje su stigle na adresu ENECA-e, njih 350 je ušlo u uži izbor, a 110 je u hotelu Metropol u Beogradu potpisalo ugovor za dobijanje bespovrathih sredstava. Dečji sajt je ovom prilikom dobio potvrdu o kvalitetu projekta koji realizuje  i dodatnu motivaciju da beleži nove uspehe. Ovo je i dokaz da nove tehnologije, dobre ideje i deca kao ciljna grupa imaju prostora za sve buduće preduzetnike koji planiraju da pokrenu sopstveni posao u Srbiji.

Pored Dečjeg sajta, sredstva će dobiti i škola stranih jezika" Vrabac" iz Kragujevca u kojoj deca uče jezike po Montesori programu, kao i budući proizvođač igračaka za decu i još mnogi drugi.

Eneca i Philip Morris sprovode ovaj program od 2009.godine i do sada je uspešno podržano 160 firmi koje zapošljavaju ukupno 600 radnika.

 

 

 

 

 

 

 

Aleksandra Bogdanović,osnivač Dečjeg sajta sa predstavnikom iz ENECA
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno