Dubak za bebe

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Pol
Veličina
Kolekcije
Cena
5 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Dubak Ford (F-150) - Agate Black 12861
Dubak Ford (F-150) - Agate Black 12861
array(0) {
}
23.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dubak Ford (F-150) - Rapid Red 12860
Dubak Ford (F-150) - Rapid Red 12860
array(0) {
}
23.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dubak Tiny Trek – Original Bestie SKU12824
Dubak Tiny Trek – Original Bestie SKU12824
array(0) {
}
13.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dubak za bebe 10120340001
Dubak/Klackalica School EN Standard
array(0) {
}
10.680,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dubak za bebe 10120370001
Lorelli Bertoni dubak W1224CE ima široku osnovu, koja osigurava bezbedne prve korak...
array(0) {
}
7.920,00 RSD
Pročitajte

Mnogo stvari je neophodno bebi tokom odrastanja, neke već od samog rođenja, neke u kasnijim mesecima. Među ove druge spada i dubak za bebe.

Dubak za bebe-šetalica za bebe, uz koju se lakše prohodava


Neke bebe postaju jako rano aktivne i spremne da se oslanjaju na noge, dok drugima treba poprilično vremena. Kako je ova faza i te kako individualna, najbitnije je da dete ne bude forsirano da prohoda.
Smatra se da beba prvo treba da počne da puzi pa tek onda ustaje i pravi prve korake. Baš u tom periodu dubak za bebe joj je od velike pomoći.

Nemojte se isključivo oslanjati na dubak za bebu


Koliko god da je starijima lakše da se beba samostalno igra u šetalici, imajte na umu da za mališane nije dobro da previše vremena provode u njoj. Dva puta dnevno po nekoliko minuta sasvim je dovoljno da beba može da načini sigurne korake i oslobodi se straha od padanja. 
Detetu je dubak veoma zanimljiv jer uglavnom ima i po koju muzičku igračku te mu je lepo da se i igra dok nesvesno pravi prve korake. 

Ne forsirajte dete da prohoda


Iako svi želimo da mališan što pre sigurno korača, prelazak iz faze puženja u fazu hodanju može da potraje. Naravno, pomalo “lebdenje”u vazduhu uz pomoć starijih, da dete oseti tlo pod nogama je važno, ali bez forsiranja. Dete će, onda kada bude sigurno, napraviti prve korake, a dubak za bebe će mu biti od velike pomoći.

Šetalica za bebe se nasleđuje


Dubak za bebe se koristi kratko vreme, ali je deo bebi opreme značajan za prohodavanje, baš kao i guralica hodalica.
Idealno je da detetu nabavimo takav dubak u kome će uživati da se igra i korača. Dubak bebi može da počne da koristi nakon navršenog šestog meseca života. Takođe, postoji i model šetalice za bebe, koji je u isto vreme i guralica za prohodavanje, tako da u jednom proizvodu imate sve ono što je neophodno da beba prohoda.
Na dečjem sajtu se nalazi velika ponuda šetalica za bebe. Vaše je samo da se odlučite za omiljeni desen. Dubak svog deteta možete proslediti drugima jer se kratko vreme koristi. Svakako, to ne umanjuje efekat koji postiže u bebinom razvoju.
Na kraju važno je da zapamtite: Dete nikako nemojte ostavljati u dubku bez nadzora odraslih.