Zdrava ishrana
29.04.2019.

Beba sita, mama srećna

Jednu grupu mladih majki čine one koje probaju svaku kašicu pre nego što je daju bebi, a onda pojedu sve što iza bebe ostane, a drugu žene koje ne žele ni da okuse pasirano voće, povrće i meso jer veruju da je reč o nečemu krajnje neukusnom. Da bebeća hrana može da bude i te kako ukusna, uverili su se svi učesnici nedavno održanog Petog Avent festivala dojenja. Njima je naša nutricionistkinja Marija Prćić u „Njam njam kutku“, u „Philips Avent“ blenderima 4 u 1, spremila slatko i slano posluženje koje se, prirodno, najviše dopalo bebama.

– Kad dođe vreme za nemlečnu ishranu počinje period intenzivnog bebinog razvoja, dani i meseci u kojima će ona svakodnevno učiti nešto novo i oduševljavati vas svojom slatkoćom, pa gledajte da što više vremena provodite s njom, a što manje u kuhinji. Umesto šerpica, činijica, tanjirića, štapnih miksera i ostalih kuhinjskih alatki i pomagala koristite „Philips Avent“ blender 4 u 1 – poručila je Marija trudnicama i mladim majkama koje su na festival došle s bebama.

Zahvaljujući ovom multifunkcionalnom aparatu detetu ćete obezbediti najzdravije obroke, jer ćete kuvati na pari, a namirnice skuvane na pari zadržavaju sva svoja nutritivna svojstva, bogat ukus, pa čak i boju. Hranu za bebe nemojte da solite, ali zato možete da dodate začinsko bilje i blage začine kako bi bila ukusnija, a u voćne kašice ne treba da dodajete šećer. Uverite se da je hrana dobro kuvana, a pre služenja je rashladite, da bi bila mlaka

– „Philips Avent“ blender 4 u 1 koristi se lako... Dobro oprane, očišćene i oguljene komade povrća, mesa ili ribe isecite na sitnije komade i stavite u posudu za kuvanje, a u rezervoar sipajte vodu. Uključite opciju za kuvanje na pari i, dok vam zvučni signal ne javi da je kuvanje završeno, uživajte u igri s bebom, odmarajte se ili obavite neki od kućnih poslova. Kad se kuvanje završi, okrenite posudu, stavite je na postolje i izmiksajte sve sastojke – objasnila je naša nutricionistkinja koja je kašice za bebe, jednu slatku i jednu slanu, spremila za tren oka.

Kapacitet posude je 1.000 ml, tako da istovremeno možete da pripremite do četiri obroka. Jedan obrok možete da poslužite odmah, a ostala tri da sačuvate u frižideru ili zamrzivaču. Ali kako ovaj magični kombinovani aparat, osim što kuva i blendira hranu, može i da otapa i podgreva obroke koje ste pripremili ranije i sačuvali ih.  Kada završite sa pripremom obroka, posudu i nož operite u mašini za pranje sudova. Zahvaljujući otvorenom dizajnu, rezervoar za vodu jednostavno se čisti i puni i omogućava pripremu hrane čistom parom, svaki put.
Dodatne informacije o „Philips Avent“ blenderu 4u1 potražite OVDE.

Promo tekst
Foto: Dečji sajt,logan-cameron-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno