Zdrava ishrana
22.09.2016.

Ninina čorba od heljde

Potrebno je: 
½ šolje heljde
4 do 5 šolja izvorske ili filtrirane vode
1 mali luk, sitno seckan
morska so
2 šolje sitno seckanog kupusa
1 naseckana šargarepa
2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna

PRIPREMA

Heljdu 2 do 3 minuta blago pecite na suvom, srednje zagrejanom tiganju, dok ne zamiriše i postane svetlo smeđe boje.

Malo vode stavite u šerpu od zavri. Dodajte luk i par zrna soli i ostavite da se dinsta 3 do četiri minuta. Zatim dodajte preostalu vodu i povrće, osim peršuna, i sačekajte dok ne provri. Kada provri dodajte heljdu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri petnaestak minuta, dok ne postane kremasta. Čorbu začinite solju i još desetak minuta ostavite da se vrlo lagano krčka.

Pre služenja ukrasite sa malo sitno seckanog svežeg peršuna.

foto: hranazadusu.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""