Zdrava ishrana
02.08.2016.

Lubenica na štapiću

POTREBNO JE:
500 g očišćene lubenice
250 g borovnica
80 g šećera
sok i rendana kora od limuna

PRIPREMA
Limun operite toplom vodom, protrljajte, izrendajte koru i iscedite sok. U posudu sipajte 150 ml vode, šećer, sok i rendanu limunovu koru i na umerenoj temperaturi kuvajte nekoliko minuta, uz stalno mešanje, dok se šećer ne otopi. Posudu sklonite s ringle i ostavite da se ohladi, povremeno promešajte.

Lubenicu očistite, oljuštite koru, izrežite na manje komade, ispasirajte u blenderu, a zatim procedite kroz gusto sito da biste uklonili semenke (ukupno bi trebalo da imate 500 g voćnog pirea).

Borovnice operite, ocedite, dodajte u pire od lubenica i dobro promešajte. Sipajte u kalup za sladoled na štapiću i stavite u zamrzivač. U zavisnosti od oblika kalupa, posle 60 minuta podignite poklopac, stavite štapiće i sladoled ponovo vratite u zamrzivač, najmanje četiri sata.

foto: novosti.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno