Zdrava ishrana
03.10.2015.

Kako da osušite jabuke i pripremite ih za zimu?

Bacite se na zdrave grickalice, koje možete sami da napravite Osim što su veoma zdrave grickalice, osušene jabuke zbog svoje aromatičnosti i slasti idealne su za zimski čaj ili kompot. Iako možda izgleda komplikovano, sušenje jabuka je veoma jednostavno:

1. Jabuke prvo operite i oljuštite.

2. Potom im izdubite seme i isecite ih na kolutove.

3. Potopite u posoljenu vodu i ostavite da odstoje oko 5 minuta.

4. Kroz otvor kolutova provucite konopac i sušite ih na prozračnom mestu bez direktnog sunca.

Može i ovako: Kolutove rasporedite na pleh i sušite ih nekoliko sati u rerni na 70 stepeni dok ne budu sasvim suve.

NAPOMENA: Ukoliko sušite jabuke samo za čaj ili kompot, nema potrebe da im uklanjate seme i koru, jer će tako napici od njih biti još aromatičniji i slađi.

foto: coolinarika.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

string(0) ""
string(0) ""