Zdrava ishrana
03.10.2015.

Pilav sa blitvom

Ovo je istovremeno vegetarijanski, veganski i bezglutenski recept. 

Potrebno je:

½ kg blitve, šolja integralnog pirinča, koji treba da odstoji u vodi 10 minuta, ½ šolje maslinovog ulja, ½ šolje seckanog crnog luka, sok od 1 limuna, ½ šolje seckanog svežeg peršuna.

Priprema
Dobro operite blitvu. Odsecite stabljike, pa ih iseckajte. Iseckajte i listove, pa odložite sve u rešetkastu posudu da se ocedi od vode.

Zagrejte ulje, pa na ulju prodinstajte luk dok ne omekša. Posolite morskom solju. Dodajte ovome natopljeni pirinač, pa nekoliko minuta krčkajte, protresajući tiganj. Dok ovo radite, stavite 1 i po šolju vode da se zagreje do ključanja.

Potom dolijte vodu u posudu sa pirinčem i blitvom, pa krčkajte sve dok se pirinač potpuno ne skuva (15-20 minuta).

Ostavite sve da odstoji nekoliko minuta pre nego što poslužite. 

izvor: zdravahrana.com

foto: lovesensa.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno