Zdrava ishrana
27.09.2015.

Moćna zelena bomba

Poznato je da sve što konzumira utiče na naše zdravlje, pa je zbog toga veoma bitno da obratimo pažnju da unosimo što kvalitetnije namirnice i proizvode u svoj organizam.

Previše kisela sredina u organizmu može da uzrokuje mnoge ozbiljne bolesti, pogotovo razne oblike kancera. Zbog toga je bitno da konzumiramo alkalnu hranu, kako bismo napravili dobar Ph balans u svom telu.

Dokazano je da redovna konzumacija prirodnik sokova od sveže ceđenog voća i povrća utiče povoljno na zdravlje, pogotovo ako među sastojcima ima zelenog lisnatog povrća.

Ukoliko želite da popravite krvnu sliku, poboljšate imunitet, regulišete telesnu težinu, poboljšate rad digestivnog trakta i  izoštrite koncentraciju, preporučujemo vam da svakog jutra na prazan stomak popijete jednu čašu ovog napitka.

Sastojci:
- 1 limun
-  1 šaka spanaća
- 3 lista kelja
- ½ šolje vode
- 1 kašičica čia semenja
- 1 kašičica meda
- 1 manja cvekla

Priprema:

Ukoliko ne koristite limun iz organske proizvodnje, preporučujemo vam da ogulite koru i bacite je. Cveklu takođe ogulite i iseckajte, pa potom zajedno sa svim ostalim sastojcima stavite u blender i ispasirajte.

Ostavite da odstoji 15 minuta, pa potom popijte. Svakako se preporučuje konsultacija sa lekarom pre upotrebe ovog eliksira.

izvor: zena.blic.rs

foto: lepotaizdravlje.rs, centarzdravlja.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno