Zdrava ishrana
09.05.2015.

Šargarepa sa korijanderom

Potrebno je:

2 supene kašike biljnog ulja, 450 g oguljene i iseckane šargarepe, 1 čen belog luka, 2,5 cm oguljenog i iseckanog đumbira, 225 g crvenog sočiva, sok od dva limuna, 1,5 l temeljca od povrća, 30 ml iseckanog svežeg korijandera, so i sveže mleveni crni biber

Priprema

Zagrejte ulje u velikom tiganju i stavite luk i šargarepu da se dinstaju nekoliko minuta. Dodajte beli luk, đumbir te ostavite da se sve skupa dinsta još minutu. Umešajte sočivo, sok od limuna i temeljac od povrća. Pustite da sve prokuva, a zatim smanjite vatru, poklopite lonac i pustite da se lagano krčka oko pola sata dok šargarepa i sočiva ne omekšaju. Sklonite s vatre i umešajte deo korijandera, a ostatak posipajte po jelu. Kao prilog poslužite kuvan pirinač i čarolija može da počne. 

foto: baxters.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno