Ordinacija
17.06.2013.

„Zajedno protiv osteoporoze”

Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Srbije (ORS) poziva Vas da se priključite uličnoj manifestaciji pod nazivom „Zajedno protiv osteoporoze“, sa željom da se javnost bolje informiše  o ovoj naizgled „nečujnoj“ a vrlo zastupljenoj bolesti, osteoporozi, koja pogađa gotovo400.000ljudi u Srbiji, prevashodno žena.

Družićemo se sa vama u sredu 19. juna 2013. od 11 do 14časova,
na platou ispred Kulturnog centra Beograda, Knez Mihailova br. 6.

Osteoporoza nastaje uglavnom posle 50-te godine života, kao posledica smanjenja koštane mase i poremećaja građe kostiju, zbog čega kosti postaju krte i podložne prelomima. Kostima je neophodna zdrava ishrana (posebno kalcijum i vitamin D) i fizička aktivnost, kako bi ostale dugovečne.

U razgovoru sa lekarima ćete moći da dobijete detaljne informacije i savete o faktorima koji utiču na razvoj osteoporoze i preventivnim merama za smanjenje rizika od ove bolesti.

Sa građanima i novinarima će razgovarati:

• Prim. dr Mirjana Lapčević,specijalista opšte medicine, predsednica Udruženja obolelih od reumatskih bolesti (ORS)
• Lekari, specijalisti interne medicine - reumatolozi

Akciju će podržati kompanija Merck, Sharp&Dohme (MSD), kompanija Nestlé, čiji predstavnici će tokom manifestacije posetiocima štanda ORS-a deliti žitarice bogate kalcijumom i kompanija Somboled, koja će za okupljene obezbediti mleko, takođe bogato kalcijumom.

Radujemo se susretu sa Vama!

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Feb
2024
Ordinacija
08.
Feb
2023
Ordinacija
04.
Mar
2022
Ordinacija