Lekovito bilje
06.07.2013.

Lubenica – diuretik i prirodni dezodorans

Crvena, sočna i rashlađena, lubenica je pravi melem za telo u vrelim letnjim danima. Osim što gasi žeđ, ovo voće veoma efikasno čisti organizam, pogotovo bubrege i deluje kao snažan prirodni dezodorans.

Telu će, takođe, prijatan miris, kao i ravnotežu nervnom sistemu, dati i nekoliko kapi mešavine eteričnih ulja, stavljenih na kožu odmah nakon tuširanja. Zbog preteranog korišćenja industrijskih mirisa i dezodoransa došlo je do prestanka prepoznavanja mirisa tela, a oni su važan indikator psihičkog i fizičkog stanja, imunog sistema, intoksikacije organizma.
Da bi stvorili određeni prijatan miris koji će pozitivno da deluje i na zdravlje dovodeći ga u stanje ravnoteže, mogu da posluže razne prirodne mešavine eteričnih ulja.
Nekoliko kapi stavljenih na kožu odmah nakon tuširanja, daće telu veoma prijatan miris, a u zavisnosti od izbora ulja, smiriće ili aktivirati nervni sistem, štititi i poboljšati cirkulaciju.
Ona će takođe delovati i kao snažan prirodni dezodorans, sprečavajući prekomerno razmnožavanje mikroorganizama, a time i pojavu neprijatnog mirisa. Ako se sluša priroda organizma i poštuju njegove potrebe, letnji period, sam po sebi, uticaće na njegovo čišćenje i kvalitetnije funkcionisanje.
Pomaže i obilje svežeg voća, povrća, bogatstvo vitamina, minerala i enzima. Veoma efikasno višestruko čišćenje organizma postiže se uz pomoć lubenice.
Često konzumiranje lubenice, pored toga što deluje kao prirodni dezodorans, izvanredno čisti bubrege od višegodišnjih naslaga, poboljšavajući funkciju bubrega, utiče direktno i indirektno na čišćenje i bolju funkciju zglobova i kičme. Čišćenje pomoću lubenice omogućiće i oslobađanje od viškova soli u svim delovima organizma, gde se ona sakupljala usled prekomerne upotrebe ili nekih zdravstvenih razloga. Lubenica će očistiti i krvne sudove od masnih naslaga i celulita. Ovakav način ishrane pročišćava creva, uspostavlja normalizaciju mikroflore i uspostavlja Ph ravnotežu.

Slika preuzeta sa sajta healthmeup.com i ifood.tv

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
Jul
2017
Lekovito bilje
16.
Jun
2017
Lekovito bilje
07.
May
2017
Lekovito bilje