Lekovito bilje
16.05.2015.

Ulje od semenki slačice je prirodni antiseptik

Ovo izuzetno ulje je dobijeno iz semenki iste biljke koja daje zelene listove slačice. Ulje je vrlo efikasno sredstvo u borbi protiv bakterija i parazita.

Lek za reumu

Bezbojno je ili žućkasto, ljutog i prodornog mirisa, jako iritira sluzokožu, a ukoliko se duže vremena drži na koži, može izazvati pojavu plikova, zato morate biti pažljivi.

Oblozi od slačice, međutim, pospešuju cirkulaciju, što naročito pomaže u slučaju akutne upale zglobova i nerava, te išijasa. Za razliku od drugih prirodnih ekstrakata, ulje slačice prodire dublje u kožu pa se zato obloge od ove biljke koriste u lečenju zapaljenja pluća i porebrice, jakog bronhitisa i velikog kašlja.

Narodi bliskog i dalekog Istoka, na primer, koriste je za lečenje bolesti krvotoka, jer snažno otvara kapilare, poboljšava cirkulaciju ne samo krvnih sudova na površini tela, već i svih unutrašnjih organa.

Slačica otvara apetit i podstiče lučenje pljuvačke, dobar je laksativ i stimuliše cirkulaciju i rad organa za varenje.

Riznica vitamina i minerala

Ova biljka bogata je selenom, omega-3 masnim kiselinama, fosforom, magnezijumom, manganom, dijetalnim vlaknima, gvožđem, kalcijumom, proteinima, cinkom i nijacinom. Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina A, C i E, aminokiselina i dijetalnih vlakana, slačica je snažan antioksidans koji jača imunitet.

Utvrđeno je da Isothiocyanates – jedinjenje koje sadrži slačica, može da zaustavi rast ćelija raka, a odavno se zna da uspešno reguliše odnos dobrog i lošeg holesterola.

Ova biljka poznata je i po snažnom antibakterijskom dejstvu, jer efikasno uništava štetne mikroorganizme u hrani, zbog čega se često koristi kao sredstvo za konzervisanje namirnica.

Od slačice se pravi senf
Slačicu je biljka od koje se pravi senf a njeno sitno zrnevlje stavljamo u turšiju zbog poboljšanja ukusa. Razlikuju se crna i bela slačica, ali se i jedna i druga koriste u industriji začina.

Mast od slačice leči astmu

Mast od slačice najbrže deluje protiv astme. Priprema se gnječenjem 100 grama slačice sa podjednakom količinom vode zagrejane na 55 stepeni, što je najdelotvornija temperatura. Ako koža pocrveni u roku od pet minuta pošto ste je namazali mašću od slačice znači da ste snažne muskulature. Jer, što je sporiji protok limfne tečnosti sporija je prokrvljenost i koža sporije crveni. Tako da što je crvenilo brže, jača je fizička konstitucija.

S druge strane, što koža sporije crveni to je stanje pacijenta lošije. Osim u slučajevima astme, mast slačice ne bi trebalo da se stavlja direktno na kožu, već najpre na gazu a zatim na kožu. Takođe, jednom upotrebljena mast ne mora da se baca. Može se upotrebiti najmanje još četiri, pet puta, tako što se blago zagreje pre svakog nanošenja.

NAPOMENA: Mast pomaže protiv hronične astme (u tom slučaju nanosi se duž kičmene moždine širine 5 centimetara ), lumbaga, bola u grlu, ukočenosti ramena, grube ili kože koja se ljuspa, protiv psorijaze...

Recepti
Čajevi protiv upale bubrega i disajnih organa
*U 2 dl ključale vode dodati kašičicu mlevene slačice i ostaviti da odstoji 5 minuta.
* Pomešati 60 g tucanog semena slačice, 60 g nastruganog korena rena i 30 g limunove kore. Mešavinu popariti sa 2 litra ključale vode, dobro poklopiti i ostaviti da odstoji 20 sati. Piti 3 puta dnevno po šolju čaja.

ECOVITAL Premium Slačicino ulje 100% čisto

Slačicino hladno ceđeno ulje je karakterističnog ljutkastog ukusa, dobijeno od bele slačice poznate kao glavnog sastojka za dobijanje senfa. Ulje za prženje, ima izrazito visoku tačku dimljenja - 254°. Koristi se u pripremi salata i soseva. Bogato vitaminom A, B6, E i D kao i nezasićenim masnim kiselinama omega 3 i 6. Ima idealan odnos omega 3, 6 i 9 nezasićenih masnih kiselina. Poseduje najveći procenat omega 3 nezasićenih masnih kiselina od svih ulja pogodnih za priženje.

Reguliše odnos dobrog i lošeg holesterola.

Sirovinski sastav: 100 % seme slačice, domaćeg porekla

Dostupno u pakovanju od:
     
100 ml Staklo
250 ml Staklo

Više o proizvodu možete pogledati OVDE

foto: lovesensa.rs, organicfacts.net

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
Jul
2017
Lekovito bilje
16.
Jun
2017
Lekovito bilje
07.
May
2017
Lekovito bilje