Lekovito bilje
28.04.2015.

Lešnikovo ulje čuva vaše zdravlje

Lešnikovo ulje će vas iznenadićete i osvojiti svojim bogatim, slatkastim, orašastim mirisom i ukusom, pa će užitak konzumiranja hrane obogaćene ovim uljem biti još veći. A tek kada čujete koliko zdravih sastojaka ima, postaće omiljeni gost na vašoj trpezi.

Vitaminska bomba

Ulje lešnika omekšava kožu i reguliše lučenje masnoće. Bogato je vitaminima, fine je teksture, dobro hrani i podstiče cirkulaciju. Jedno od brzoupijajućih ulja, pa nema straha od sjaja na licu. Da bi delovalo mora biti isključivo hladno ceđeno i nerafinisano. Procesom rafinisanja unište se lekovita jedinjenja i takvo ulje više ne deluje povoljno na masnu kožu.

Lešnikovo hladno ceđeno ulje je zlatno žute boje, neodoljivog ukusa lešnika. Bogato je vitaminom E, B1 i B6 kao i nezasićenim masnim kiselinama omega 6. Udeo ovih masnih kiselina u ulju je oko 83 odsto. Sadrži i omega 3 i 9 u manjem procentu. Zbog svega toga reguliše holesterol i nivo šećera u krvi, štiti zdravlje kardiovaskularnog sistema i pomaže u regeneraciji ćelija i jačanju kapilara.

Delikatesan začin

Lešnikovo ulje daje bogat ukus salatama, sosevima, testeninama, jelima sa roštilja a posebno ribi. Odlično se uklapa u recepte kolača i pečenju palačinaka. Zbog visoke tačke dimljenja - 221° ovo ulje spada među četiri ulja koja su najpogodnija za termičku obradu odnosno za kuvanje, dinstanje, pečenje i prženje. Njime možete začiniti salate , dodati ga u poslastice ili slana jela.
Dečji sajt

Savet
Kako bi se sačuvao delikatan ukus ovog ulja, nakon otvaranja potrebno ga je držati u frižideru

Dobrobiti lešnikovog ulja
*reguliše holesterol i nivo šećera u krvi
*štiti zdravlje kardiovaskularnog sistema
*pomaže u regeneraciji ćelija i jačanju kapilara

Mešavina ulja za negu masne kože

Potrebno je:

25 ml biljnog ulja lešnika (isključivo hladno cedjenog i nerafiniranog) 5 ml macerata nevena 3-4 ml (1 čajna kašičica) jojobinog ulja 20 kapi eteričnog ulja eukaliptusa divesa 10 kapi eteričnog ulja širokolisne lavande dobro promućkajte u bočici.

Upotreba

Upotrebljava se uveče, pre spavanja. Utrljajte u lice u tankom sloju posle čišćenja lica tonikom. Ako želite da izbegnete sjaj kože, utrljajte ulje dok je koža još vlažna od tonika. Ulje dugo traje (sporo se troši), a preporuka je koristiti ga barem dva meseca kako bi koža postepeno promenila svoj metabolizam i počela samostalno da reguliše lučenje sebuma. Kod akni se ne smeju koristiti nerazredjena eterična ulja direktno na koži. Čak ni čajevac. On se mora prilikom upotrebe razrediti u nekom biljnom ulju.

Ecovital premium lešnikovo ulje 100% čisto

Ecovital lešnikovo hladno ceđeno ulje je zlatno žute boje, neodoljivog ukusa lešnika. Bogato je vitaminom E, B1 i B6 kao i nezasićenim masnim kiselinama omega 6. Udeo ovih masnih kiselina u ulju je oko 83%. Sadrži i omega 3 i 9 u manjem procentu. Lešnikovo ulje daje bogat ukus salatama, sosevima, testeninama, jelima sa roštilja a posebno ribi. Odlično se uklapa u recepte kolača i pečenju palačinaka. Zbog visoke tačke dimljenja - 221° ovo ulje spada među četiri ulja koja su najpogodnija za termičku obradu (kuvanje, dinstanje, pečenje i prženje).

*Reguliše holesterol i nivo šećera u krvi
*Štiti zdravlje kardiovaskularnog sistema
*Pomaže u regeneraciji ćelija i jačanju kapilara
*Sirovinski  sastav: 100% jezgro lešnika, domaćeg porekla

Više informacija pogledajte OVDE.

foto: kokosovoulje.com, alo.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
Jul
2017
Lekovito bilje
16.
Jun
2017
Lekovito bilje
07.
May
2017
Lekovito bilje