Lekovito bilje
01.08.2014.

Šta je Sassy voda?

Verovatno znate da vam je u toku dana potrebno oko osam čaša vode da bi vaše telo bilo dovoljno hidrirano. Pored uzimanja dovoljne količine tečnosti, korisno je uzimati i hranu koja u sebi prirodno sadrži dosta vode kao što je lubenica recimo, što se veoma pozitivno odražava na ceo organizam. Takođe, pravilna hidratacija pomaže dobrom varenju, smanjuje nadutost i pomaže vam da očuvate dobru liniju.

Osam čaša vode samo je okvirna preporuka i ova količina varira od osobe do osobe, u zavisnosti od potreba organizma, fizičke aktivnosti i slično. U poslednje vreme, postala je popularna i ocenjena kao veoma efikasna takozvana Sassy voda, koju sami možete napraviti a koja sadrži prirodne sastojke i može vam pomoći da budete zdravi i vitkiji.

Ime je dobila po dami koja ju je i osmislila, Sintiji Sasy koja je nutrisionista. Ova voda pomaže vam da imate ravniji stomak a mnoge dame koje su je konzumirale, kažu da doprinosi i skidanju obima oko struka i butina. Naime, preporučuje se da se ova voda uzima najmanje četiri dana a potrebno je da svaki dan spremate svežu Sassy  vodu i pijete je svaki put kada osetite žeđ, umesto obične vode.

A šta vam je potrebo za ovaj napitak i kako se on pravi?

Sastojci:

-oko 2 l vode (8,5 čaša)

-1 svež koren đumbira

-1 krastavac srednje veličine

-1 limun

-oko 12 listova sveže mente (nane)

Koristite flaširanu ili filtriranu vodu. Krastavac operite,oljuštite i isecite na takne kolutove. Lumun takođe isecite na tanke kolutove (nemojte mu uklanjati koru). Đumbir operite, očistite  i izrendajte. I na kraju dodajte 12 listova sveže mente.

Sve lagano izmešajte i ostavite da u toku noći stoji u frižideru.  Sassy vodu uzmajte svakoga dana, a prve rezultate bi trebalo da primetite već posle četvrtog dana.

izvor: prevention.com

foto: sitnoseckano.blogspot.com

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

02.
Jul
2017
Lekovito bilje
16.
Jun
2017
Lekovito bilje
07.
May
2017
Lekovito bilje