Alternativna medicina
06.05.2014.

10 dobrih razloga za korišćenje homeopatije

1. NEMA NEŽELJENIH EFEKATA
Specijalni proces pripreme rafinira preparate kako bi uklonio sva toksična dejstva.
2.NEŽNA
Homeopatija deluje tako što stimuliše prirodni odbrambeni mehanizam u telu kako bi ono samo sebe izlečilo. Iako nežna, ova metoda daje moćne i dugotrajne rezultate.
3. HOLISTIČKA
Homeopatija posmatra osobu u celini. Često je samo jedna lekovita supstanca dovoljna da odgovori na sve vaše tegobe.
4.POTPUNA POSVEĆENOST PACIJENTU
Kada jednom pronađete svoga homeopatu, on je potpuno uključen u sve što je potrebno da zna o vama i kontinuirano prati vaš tok izlečenja. Dobro je da jedan homeopata leči celu porodicu. Tako će imati uvid u porodičnu istoriju bolesti i lečenje će biti efikasnije.
5.PREVENTIVA
Jačanjem imunološkog sistema homeopatija može da pomogne u poboljšanju otpornosti osobe na bolesti i infekcije, odnosno u smanjenju rizika od oboljenja koja nastaju kao posledica stresa i nezdravog načina života.
6. NEMA TESTIRANJA NA ŽIVOTINJAMA
Svi homeopatski preparati su testirani na zdravim ljudima. Simtomi koje lekovita supstanca izaziva kod zdrave osobe su upravo oni koje ta supstanca može da izleči kod bolesne osobe.
7. LAKO ZA KONZUMIRANJE
Homeopatski preparati mogu biti u vidu malih tableta ili granula, prijatnog su ukusa, tope se u usnoj duplji. Mogu biti i u tečnom obliku. Granule i kapi su lake za konzumiranje i bebama i deci.
8. AKTIVNO UČEŠĆE PACIJENTA
Homeopata će vam postavljati mnoga pitanja, ne samo u vezi sa simptomima koji su trenutno aktuelni, nego i kako reagujete u određenim uslovima. Želeće uopšteno da zna sve o vašem zdravlju i o vašem načinu života.
9. DRAGOCENA KAO PRVA POMOĆ
Homeopatski preparati se bezbedno mogu uzimati kod kuće i na radnom mestu, za tretiranje blažih problema kao što su modrice, manje opekotine, uganuća, ujedi insekata i poremećaj varenja. Svakako, ozbiljnije i hronične bolesti trebalo bi da budu tretirane samo pod budnim okom kvalifikovanog homeopate.
10. MEDICINA BUDUĆNOSTI
Homeopatija je nauka i umetnost, koja se sve više razvija. Naučnici svakim danom dolaze do novih saznanja o njenoj efikasnosti. Razvijene zemlje zapadne Evrope, kao i Sad, mnogo ulažu u naučna istraživabnja u ovoj oblasti. Sa razvojem kvatne fizike sve više se nailazi na najave da je ova nauka zapravo medicina budućnosti.

Slično se sličnim leči

Homeopatija je tradicionalna metoda lečenja koja počiva na principu da se slično leči sličnim. Oni koji su je probali tvrde da ima odlične rezultate u lečenju mnogih tegoba i oboljenja, a posebno gastritisa, čira, alergija, anksioznosti, nesanice...
Homeopatiju je priznala i Svetska zdravstvena organizacija, prema čijem izveštaju ovaj metod lečenja zauzima drugo mesto u svetu, odmah iza kineske medicine. U Srbiji je zakonski priznata tek od 2007, ali danas i kod nas ima sve veći broj pristalica.

U našim apotekama se bez recepta može kupiti 11 homeopatskih lekova nemačkog proizvođača „Deutsche Homoopatie Union“. Oni rešavaju tegobe najmlađih – grčeve, nicanje zubića, jačaju imunitet. Kod starije dece i odraslih osoba ovi lekovi efikasno i na prirodan način uklanjaju simptome gripa i prehlade, sinuzitisa i upale grla.

Influcid® na prehladu i grip deluje jako. Influcid® može koristiti svako.Nemački homeopatski lek kod tegoba prehlade i gripa.
Više o Influcidu pogledajte OVDE

slika:Bru-nO-pixabay, louis-hansel-homeopatija

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Stone lampe 037FD2006-5TVL
Stona LED lampa FD2006-5T VL
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dušeci za krevetac ortopedic,120/60
Dušek ortopedik • Poliuretanska pena - gustine 25kg/m3 • Žičano jezgro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.599,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Robot spiner 11/62156
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.099,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

10.
May
2024
Alternativna medicina
26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina