Alternativna medicina
21.05.2013.

Šta žena sve uradi iz straha, a može i drugačije

Vest o totalnoj mastektomiji Angeline Jolie je prohujala planetom i ostavile mnoge u šoku a i sa pitanjem da li je to put prevencije. Još više iznenađuju planovi o uklanjanju jajnika u cilju prevencije.
Navodi se podatak da je videla majku koja je 10 godina patila od raka i ne želi da prodje isto tako. Ovo je sasvim korektan zaključak kada ne razumemo šta  je u stvari prevencija i kako uticati na faktore rizika.

Da li je uklanjanje zdravih delova tela zaista prevencija?
Potrebno je spojiti neke tačke da bi dobili kompletnu sliku.
1. Čak i konzervativna američka medicinska asocijacija se slaže da je 85% zdravstvenih problema inicijalno krenulo na emocionalnom nivou.
2. Još početkom devedesetih sam prvi put čula od jednog od lidera holističkog pristupa zdravlju, dr Dejvida Peseka, da je neuporedivo manji  broj naslednih oboljenja nego sto se misli. Po njegovim podacima, manje od 5% zdravstevnih probema je naslednog karaktera. Nasledni su obrasci kao što je obrazac ponašanja, emocionalni obrasci, obrasci ishrane. Dokaz tome je što usvojena deca razviju hronične zdravstvene probleme roditelja koji su ih usvojili a ne svojih bioloških roditelja.  Naše predispozicije tj latentni geni nikada ne moraju biti aktivirani.
3. Nadam se da ste do sada čuli o epigenetici ili uticaju spoljašnjih faktora na aktivaciju gena. Svi mi imamo različite predispozicije koje nikada ne moraju biti manifestovane. Ono što ih aktivira je naša percepcija spoljasnjih uticaja.
4. Naš organizam je visoko inteligentan, ima svoju biološku logiku i sve radi po vrlo specifičnom programu. Ni jedno zdravstveno stanje ne nastane bez razloga. Različiti su razlozi tj okidači stresa, emocije i uverenja koja uzrokuju kancer dojke i kancera jajnika.

Na svu sreću da danas postoje načini da se efikasno uklone emocionalni udari koji  koji nastaju usled naše percepcije i aktiviraju okidač određenih zdravstvenih problema. EFT ili Tehnika Emocionalne Slobode je izuzetan alat u znalačkim rukama i jedan je od načina da se to vrlo efikasno postigne. To je ono što je prava prevencija. Uz sve to nam je naravno potrebno znanje veze emocija, uverenja, tkiva i organa da bi uklonili i ono što je u pozadini pokrenutnog epigenetskog programa. META-Zdravlje je oblast koja nam daje svest o okidačima stresa, emocijama i uverenjima koja pogadjaju određena tkiva i organe. Ona uzima u obzir sve nivoe naseg bića, uključujući i sredinu u kojoj živimo, tj. uticaje našeg okruženja.
Prirodna kvalitetna ishrana podržava organizam na drugačiji način i daje energiju celom telu tako da se telo lakše nosi sa onim što mnogi zovu stres, odnosno sa emocionalnim doživljajem nastalim zbog naše jedinstvene percepcije. Prirodna ishrana na neki način smanjuje naš stepen osetljivosti prema emocionalnim udarima.
Došlo je vreme da ovakva znanja dođu u ruke i konvencionalno i alternativno orijentisanih praktičara jer sve ima svoje mesto. META-Zdravlje daje globalan a ujedno i vrlo specifičan pogled na zdravlje. Isto tako je važno da i krajnji korisnici preuzmu odgovornost za svoja znanja. Razumevanje biološke logije i META-Zdravlja vam uklanja strah jer razumete zašto se šta dešava, a sa EFTom možete ukloniti sve zaglavljene emocije. Sve ove edukacije su dostupne sada i kod nas. Angelini je neophodno da ukloni svoje ne isprocesovane emocije iz perioda kada je gledala majku koja je dugo patila od kancera. Ako bi to iskombinovala sa razumevanjem veze emocija, uverenja, tkiva i organa, ne bi donosila ovakve odluke. U svakom slučaju svako radi najbolje  što zna. Nadam se da vi svi koji ovo čitate sada znate dovoljno da ne sledite korake Angeline Jolie, jer smo rodjeni sa razlogom sa svim delovima našeg tela. Delovi tela se uklanjaju samo ako su ugrožene vitalne funkcije tela.


Jasmina Kovacev,BSc
Coach za postizanje vrhunskih dostignuća u životu, zdravlju, poslu
EFT expert i trener, Master trener META-Zdravlja
Studio za edukaciju i vrhunska dostignića
www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

Slika iz naslova preuzeta sa sajta  www.aussielifecoaching-com-au

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno