Alternativna medicina
26.11.2013.

4 začina za vitku liniju

4 začina za vitku liniju
Da biste se osećali bolje i bili u top formi, ne morate ne morate držati rigoroznu dijetu, možete jednostavno posegnuti za mirišljavim začinima koji će vam pomoći u održavanju linije. Pri tome začini su i jako zdravi za vaš organizam i dosta pomažu pri jačanju imunog sistema.

Crni biber

Jedan od začina koji se nalazi u svakoj kuhinji može biti i saveznik protiv nakupljanja kilograma tokom nadolazećih praznika . Crni biber sadrži piperin , koji pomaže u sprečavanju nastanka novih ćelija masnoće , otkrila je nedavna studija objavljena u časopisu „The Journal of Agricultural and Food Chemistri“.

Cimet

Cimet sa druge strane pomaže da se mišići oporave nakon velikih napora . Žene koje su konzumirale kašičicu i pol cimeta svaki dan tokom šest nedelja , uspele su da smanje bol u mišićima nakon vežbi , pokazalo je istraživanje objavljeno u „Journal of Preventive Medicine“.

Đumbir

Ne samo da će đumbir pomoći kad bolova u stomaku , nego ćete se osećate sitije i istopiti više kalorija . Gojazni muškarci koji su uz doručak pili čaj od đumbira , jeli su manje tokom dana od ispitanika koji nisu pili čaj od đumbira .
 

Vanila

I sam miris vanile može vam pomoći da kontrolišete želju za slatkim. Gojazni ispitanici koji su imali flaster sa mirisom vanile na zapešcu mesec dana , smanjili su unos slatkiša za pola , dok oni koji su imali flaster s mirisom limuna ili su bili bez flastera , nisu pokazali nikakve promene u ishrani. Da ne biste preterali sa slatkišima tokom praznika , možete probati upaliti sveće sa mirisom vanile ili nositi parfem s vanilom .
 

slike:www.lepotaizdravlje.rs,receptomania.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

10.
May
2024
Alternativna medicina
26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina