Alternativna medicina
18.02.2019.

Odbranite ih od virusa

Antitela ili imunoglobulini su sastavni deo imunog sistema svakog čoveka. Proizvodi ih naše telo, tj naša bela krvna zrnca pod uticajem antigena čiji je zadatak da ometaju normalnu funkciju imunog sistema. Ometači ili antigeni mogu biti polenova zrna, virusi, bakterije ili delovi bakterija i otrovi koje oni luče... U kojoj meri će organizam uspeti da se izbori s njima zavisi od toga u kakvom je stanju naš imunitet.

Imunitet predstavlja sposobnost organizma da se svojim mehanizmima odbrani od virusa, infekcija, bakterija, parazita i ostalih patogena. Da bi to mogao uspešno da radi, imunitet mora da bude u ravnoteži, ni prejak ni preslab. Oslabljen nije dovoljno efikasan da se bori protiv raznih bolesti, a previše aktiviran može da ošteti sopstveni organizam. Imunitet deteta počinje da se stvara već u majčinom stomaku, gde antitela klase IgG prolaze kroz placentu i štite dete od infekcija.

Nakon rođenja, dete preko majčinog mleka dobija antitela koja ga štite. Upravo zato je dojenje dece do šestog meseca života od izuzetne važnosti, jer su ona u tom periodu najosteljivija. Odojče u drugom i trećem mesecu života počinje da stvara vlastita antitela, dok se broj antitela dobijenih od majke, smanjuje i sa šest meseci uravnotežuje.
U tom periodu je imuni sistem deteta skoro u potpunosti razvijen, ali nije dovoljno efikasan. U 12. godini, imunitet dostiže kapacitet kao kod odraslih, pa se zato kaže da najbolji imunitet imaju mlade i osobe srednje životne dobi.

 

U današnje vreme imuni sistem sa raznih strana opsedaju loši spoljni uticaji: novi sojevi virusa, otporne bakterije, hemijske supstance iz hrane i vode, zagađenja iz izduvnih gasova...Kako dečji organizam ne stiže da obradi sve te neželjene supstance, često „radi prekovremeno“, zbog čega mu je potrebna podrška.
Osnovna pravila za zdrav razvoj imunog sistema kod mališana su zdrava i uravnotežena ishrana, dovoljno sna, svakodnevni boravak na čistom vazduhu, fizička aktivnost, higijena ruku i usne duplje, pozitivna atmosfera u kući…

Sledeći korak u podršci jačanju dečjeg imuniteta predstavljaju i homeopatski lekovi. Jedan od njih je „Imunokind“, kompleksni homeopatski preparat u čiji sastav ulaze soli kalcijum, a koji možete kupiti u svakoj apoteci.
Idealan je za decu koja često boluju od virusnih infekcija jer, pored toga što jača imuni sistem, obnavlja i čuva sluznicu gornjih disajnih organa.
Ovaj lek pomaže kod zapušenog nosa, kašlja i otežanog disanja i smanjuje šanse za razvoj druge infekcije. Mogu da ga koriste deca od prvog dana života i sme da se uzima u dužem vremenskom periodu, uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.

Promo tekst
Foto: dave-clubb-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno