Alternativna medicina
01.11.2013.

BAHOVE KAPI – LEPOTA PRIRODNE JEDNOSTAVNOSTI

BAHOVE KAPI – LEPOTA PRIRODNE JEDNOSTAVNOSTI
Dr Edvard Bah, engleski lekar internista, bakteriolog i homeopata,  teško obolevši u ranoj mladosti, otpisan od strane zvanične medicine i suočen sa smrću, uspeo je svojom neverovatnom energijom da ono što je ličilo na tragediju preusmeri na svoja fundamentalna istraživanja i otkrića sad već čuvenih Bahovih cvetnih esencija.
Njegova duga istraživanja dovela su ga do zaključka da fizičke bolesti nastaju kao posledica načina življenja pojedinaca koji nije u skladu sa njegovom unutrašnjom prirodom, sa njegovim pravim „ja“.
- Taj nesklad između unutrašnjeg bića i onoga kako se osoba prikazuje, neminovno dovodi do nezadovoljstva, patnje i unutrašnjeg konflikta a na kraju i do fizičke bolesti.
Dr Bah je verovao da biljke koje nam priroda nudi kao stara, samonikla bića mogu da nam prenesu informaciju i iskustvo o preživljavanju u okruženju i da su one te koje potpuno prirodnim putem doprinose da se ličnost harmonizuje, emocionalni i mentalni konflikti odstrane i da se čovek vrati sebi.
Identifikovao je 38 lekova i tu zaokružio sistem smatrajući da on pokriva svako od poznatih stanja ljudskog uma ili emotivnog stanja i da nas uzimanje odgovorajuće cvetne esencije ili kombinacije na prirodan način harmonizuje i obnavlja.
Nakon 80 godina upotrebe, Bahove cvetne esencije doživljavaju preporod: smatraju ih najsavršenijim sistemom za isceljenje koji je ikada dat ljudima; njihova jednostavna primena i sveobuhvatno delovanje čine čudesan spoj; zajedno sa klasičnom homeopatijom Samjuela Hanemana spadaju u suptilne metode lečenja; ne zaobilazeći probleme fizičkog tela, deluju na višem nivou, direktno utičući na energetski sistem čoveka; istinitost tvrdnje da iza svake bolesti stoji neka negativna emocija ili mentalno stanje, dokazana je kroz primenu ove fascinantne metode, a taj redosled u pojavi bolesti postao je temelj mnogih holističkih pristupa u lečenju.
„Bolest je isključivo korektivne prirode, ona nije okrutna, već sredstvo kojim nam naše duše ukazuju na greške koje pravimo kako bismo bili sprečeni da nastavimo sa time i sebi nanesemo još veću štetu. Bezvremenska istinitost ove izjave dr Baha, izrečene pre skoro jednog veka, dolazi do izražaja u ovom vremenu humanizovane, psihosomatske i holističke medicine, vremenu u kojem se ponovo javlja veliko interesovanje za Bahove cvetne esencije, baš kao što je i sam dr Bah predvideo.
Bahovi preparati podeljeni su u sedam grupa:
I Za one koji pate od straha – strahovi različitog intenziteta i porekla.
II Za nesigurnost – različiti razlozi i načini na koji se manifestuje nesigurnost.
III Za usamljenost – različiti oblici izolacije od okruženja.
IV Za odsutne duhom – različiti uzroci i načini na koji se manifestuje nedostatak interesovanja za aktuelna zbivanja.
V Za preosetljivost na uticaje i ideje spolja – vrste preosetljivosti.
VI Za utučenost i očaj – različiti oblici depresije i neraspoloženja.
VII Za one koji utiču i kontrolišu živote drugih – različiti motivi i načini na koje osobe dominiraju svakodnevicom drugih ljudi.

slike:www.holisticmedium.com,plasticsurgeryhub.com.au

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno