Alternativna medicina
17.12.2018.

Radujte se zimovanju

Uskoro će zimski školski raspust koji će mnogi roditelji iskoristiti za porodični odlazak na skijanje ili za slanje dece na rekreativnu nastavu, odmor na selu ili planini kod rođaka i prijatelja. Biće vam svejedno gde putuju ako ih što racionalnije i bolje spremite za zimovanje.
Vodite računa o tome koliko će dete biti odsutno, pa mu u skladu s tim spakujte obuću, odeću, pribor za ličnu higijenu i lekove.

Decu nipošto ne šaljete na rekreativnu nastavu sa učiteljicom ili sa nastavnicima bez nepromočivih čizama, patika i papuča. Cipele i patike im trebaju za hotel, a papuče za sobu. Bez toplih čizama koje ne propuštaju vodu neće moći na sneg, a dragocene su i po suvom i hladnom vremenu. Nemojte da zaboravite da im spakujete vunene i ski-rukavice, nekoliko kapa i šal, jer znate i sami da oni to stalno gube i nalaze.

Čarape i donji veš su nezaobilazne stavke u koferu. Za svaki dan dete treba da ima jedne gaćice i najmanje dva para čarapa. Pored toga, nađite mesta i za jedan do dva para para termo-čarapa napravljenih od materijala koji zadržavaju toplotu. Detetu mlađem od sedam godina spakujte malo više gaćica, jer ne znate da li će se pokvasiti ili upiškiti u krevet.
Spakujte im nekoliko pamučnih majica, trenerke, helanke, farmerice, dva, tri deblja džempera i nekoliko dukseva, četkicu i pastu za zube, kremu za lice, sapun i šampon.

Ako mislite da je to sve, grdno ste se prevarili. Najvažnije ste zaboravili – putnu apoteku sa nemačkim homeopatskim lekovima koji kod nas mogu da se kupe u svakoj apoteci. Homeopatska apoteka ima jednu bitnu prednost – svi lekovi koji se u njoj nalaze su potpuno prirodni i nemaju neželjenih dejstava. Dete može da ih uzme odmah, čim se pojave prvi simptomi, a može da ih koristi i ostatak porodice. Ove zime u vašoj putnoj apoteci treba da se nađu „Influcid“, „Tonsilotren“ i „Cinnabsin“.

„Influcid“ se koristi kod kod prehlada, povišene temperature, groznice, kašlja i malaksalosti, a „Tonsilotren“ pomaže u slučajevima angine i hroničnog tonzilitisa. Ovaj prorodni lek smanjuje upalu, otok i bol, vraća zaštitnu funkciju krajnika, smanjuje obim krajnika, čisti gnojne čepiće, ublažava otok i zapaljenje limfnih čvorova.
Osim toga, „Tonsilotren“ podstiče normalizaciju imunog sistema, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine.
A kod kijavice, koja je najčešći simptom, i upale sinusa, najčešće komplikacije prehlade, dragocen će biti nemački prirodni kompleksni preparat „Cinabsin“. On ubrzava izlečenje i sprečava komplikacije.

Promo tekst
Foto: nick-page-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno