Alternativna medicina
29.10.2018.

5 lekova za prehladu

Predstojeći kišni i hlani novembarski dani osudiće nas na dugotrajniji boravak u zatvorenom prostoru, što je idealno za širenje virusa prehlade i gripa kod dece. Na sreću, osim klasičnih medikamenata za lečenje ovih tegoba na raspolaganju imamo i efikasne homeopatske lekove.

Aconitum je najpoznatiji homeopatski lek za prehladu koja se razvija naglo. Najefikasniji je ako se primeni u prva 24 sata od pojave simptoma. Osobama kojima treba ovaj lek uvek je bolje na svežem vazduhu i posle odmora, a pogoršanje očekuju noću.

Žuti jasmin (Gelsemium) se preporučuje pacijentima koji tokom prehlade pate od groznice, povišene temperature i glavobolje koja se širi od potiljka ka čelu. Osećaju se slabo i pospano. Tmperatura im sporo raste pa ne osećaju pojačanu žeđ.

Bryonia (Kukovina) koristi se za lečenje akutnih i hroničnih upala disajnih puteva praćenih suvim, nadražajnim kašljem i oštrim bolom pri udisanju. Pored ovoga javljaju se i tupi bolovi u mišićima. Osobe kojima pomaže ovaj lek se uglavnom žale na glavobolje, a pomaže im potupino mirovanje u tišini.

Alium cepa je lek napravljen od jedne vrste crnog luka, a koristi se kod prehlade koja počinje obilnom sekrecijom vodenastog sadržaja iz nosa, praćenog kijanjem. Oči su takođe vodenastog izgleda. Stanje se pogoršava u toplom prostoru. Zbog obilne sekrecije javlja se osećaj da je sluznica nosa upaljena.

Influcid je homeopatski lek nemačkog proizvođača „Deutsche Homeopatie Union“ koji u svom sastavu ima šest komponenata koje olakšavaju sve simptome prehlade i gripa, od bolova u mišićima, preko povišene temperature, pa do kašlja i glavobolje. Najbolje je da "Influcid" uzmete kod pojave prvih simptoma prehlade i gripa.  Influcid je pogodan za decu od tri godine i odrasle.

Promo tekst
Foto: kira-auf-der-heide-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno