Alternativna medicina
27.04.2018.

Po savet kod savetnika

Kompanija „Alpen Pharma“ organizovala je, prema standardima nemačke Akademije za homeopatiju, prvi kurs iz homeopatije za zaposlene u apotekama, tako da vas sada u 70 apoteka u Beogradu čekaju homeopatski savetnici koji imaju odgovore na sva pitanja o lečenju ovim preparatima.

– Kurs traje godinu dana, podeljen je u četiri modula. Eminentni predavači, homeopate, članovi Srpskog lekarskog društva, specijalisti pedijatrije, imunologije, alergologije i otorinolaringologije uspeli su da nam na pravi način približe homeopatiju. Znanja koja smo dobili sada nam koriste u svakodnevnom radu u apotekama, a ja sam, zahvaljujući kursu, otkrila sasvim drugačiji pristup pacijentima – kaže mr ph Ivana Žunić, farmaceut i savetnik za homeopatiju.

Ona kaže da o bezbednosti homeopatskih lekova najbolje govori podatak da mogu da ih koriste bebe od prvog dana života, deca, trudnice, odrasli i stare osobe.
– Izdaju se bez lekarskog recepta i veoma su jednostavni za upotrebu. Ovi lekovi ne ulaze u interakcije sa klasičnim lekovima. Koriste se po preporuci lekara i farmaceuta, ali i u samomedikaciji. Najčešće indikacije za koje s koriste su respiratorne infekcije (prehlada i grip), polenske kijavice, sinuzitisi, funkcionalni poremećaji u digestivnom traktu...

Specifičnost kompleksnih homeopatskih lekova ogleda se pre svega u njihovom sastavu, jer male doze precizno odabranih lekovitih supstanci zajednički podstiču organizam da se izbori sa bolešću.
– Homeopatske sirovine su potpuno prirodne, u lekovim se ne nalaze veštačke boje, konzervansi niti zaslađivači. Kombinovani homeopatski lekovi imaju odličan terapijski efekat u akutnim stanjima i u akutizaciji hroničnih oboljenja. Za razliku od lekova konvencionalne medicine, gde se terapijsko dejstvo može pojačati uzimanjem većeg broja tableta, dejstvo komplesnog homeopatskog leka se pojačava učestalim uzimanjem leka. U toku akutne faze bolesti, lek se uzima češće, a kada nastupi poboljšanje simptoma, uzima se tri  puta na dan – objašnjava mr ph Ivana Žunić.

– Većina homeopatskih lekova je u obliku tableta ili rastvora za oralnu primenu. Kod oralne primene, tabletu treba otopiti u ustima pola sata pre obroka, a za bebe i malu decu tablete mogu da se rastvore u malo vode – objašnjava naša sagovornica i dodaje da su apoteke u kojima rade homeopatski savetnici obeležne nalepnicom „Savetnik za homeopatiju“.
Tamo će vam svakako predložiti da probate neki od preparata iz široke palete proizvoda „Mama Natura“. Da li će to biti „Dentokind“, „Colikind“ ili „Polinol“, zavisi od tegoba, a pri izboru će vam pomoći homeopatski savetnik.

„Colikind“ kapi koriste se za ublažavanje grčeva i nadutosti kod beba i male dece. Smanjuju neprijatnost i bol u stomačiću.  Na početku bebi se daju tri „Colikind“ kapi, od tri do šest puta u toku dana, a kada dođe do poboljšanja, tri kapi tri puta na dan.
Homeopatske tabletice „Dentokind“ olakšavaju i ublažavaju sve tegobe koje prate nicanje prvih zubića, a pomažu i kod pojave afti, dijareje, povišene temperature i bola u uhu. Rastvaraju se u kašičici vode i daju se bebi tri puta na dan.

Ukoliko i vaše dete pati od alergija, nabavite mu „Polinol“, homeopatski lek. Ove tablete su prirodnog sastava, pa mogu bezbedno da se koriste u dužem vremenskom periodu. „Polinol“ otklanja simptome alergijske kijavice, ne izaziva pospanost, bilo da ih koristite samostalno ili u kombinaciji sa drugim lekovima za alergijsku kijavicu.
Promo tekst

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno