Alternativna medicina
21.04.2018.

Nemojte da prelečite dete

Homeopatija je efikasna, blaga i holistička terapija koja stimuliše i reguliše moć samoizlečenja organizma. Dr Biljana Aranđelović, pedijatar iz DZ „Zemun“, otkriva nam sve prednosti korišćenja kompleksnih homeopatskih lekova koje u Srbiji možete da kupite u apoteci, bez lekarskog recepta.

– Svoje pacijente upoznajem sa homeopatijom praktično na rođenju, jer ja sam pedijatar koji radi sa decom predškolskog uzrasta. Prve tegobe, kao što su grčevi, nicanje zubića, dijareja, povraćanje i bolno grlo, mogu odlično i veoma efikasno se regulišu homeopatskim lekovima. Njihova prednost je što mogu da se koriste od prvog dana života, a mogu da ih uzimaju i trudnice.

Od čega su napravljeni homeopatski lekovi?
– Svi homeopatski lekovi napravljeni su od supstanci prirodnog porekla. To su u 80 odsto slučajeva biljke, minerali i neke komponente životinjskog porekla. U njima nema veštačkih boja, konzervanasa, štetnih emulgatora i drugih supstanci koje bi na bilo koji način mogle loše da utiču na naše zdravlje.

Homeopatski lekovi su bezbedni i neškodljivi?
– Postali smo veoma strogi prema davanju hemijskih preparata deci i tu nam je homeopatija mnogo pomogla u rešavanju problema u najranijem uzrastu. Nikada nijedan od roditelja nije prijavio nijedno neželjeno dejstvo kod deteta nakon korišćenja homeopatskih lekova.

Kako deca reaguju na ove lekove?
– Deca imaju očuvanu unutrašnju energiju ili, kako to homeopate kažu, vitalnu silu, tako da ju je vrlo lako pokrenuti ukoliko je ona iz nekog razloga poremećena ili uspavana. Takođe, bolesti od kojih deca najčešće oboljevaju imaju akutni karakter, pa se vrlo lako regulišu određenim homeopatskim lekovima. I ono što je najvažnije, deca zahvaljujući homeopatiji nisu „prelečena“, izbegavamo višegodišnje davanje složenih lekova i toksičnih supstanci koje mogu da opterete dečji organizam.

Da li su roditelji u Srbiji prihvatili homeopatiju?
– Roditelji koji dolaze u moju ordinaciju pokazuju sve veće interesovanje za homeopatiju, naročito otkako se u apotekama povećava broj homeopatskih preparata. Terapija kompleksnim lekovima je bezbedan i efikasan izbor, jer omogućava specifičan tretman simptoma bolesti kod svakog pacijenta.

Prve tegobe, kao što su grčevi, nicanje zubića, dijareja, povraćanje i bolno grlo, veoma efikasno se leče homeopatskim lekovima iz široke palete proizvoda „Mama Natura“.
Homeopatske tabletice „Dentokind“ iz asortimana "Mama Natura" rastvaraju se u kašičici vode i daju se bebi tri puta na dan. U sastav ovog preprata ulaze samo prirodne i pažljivo odabrane komponente koje olakšavaju i smanjuju sve tegobe koje prate nicanje prvih zubića.
Ovaj preparat pomaže i kada se kod deteta u ustima pojave afte, a deluje i kod dijareje, povišene temperature i bola u uhu.
Colikind“ kapi, kompleksni homeopatski lek, koriste se za ublažavanje grčeva i nadutosti kod beba i male dece. Smanjuju neprijatnost i bol u stomačiću. Nakon samo nekoliko dana upotrebe „Colikinda“ beba će imati slabije grčeve, manje će plakati i neće biti uznemirena, pa ćete i vi moći malo da odspavate. Na početku bebi dajte tri "Colikind" kapi, od tri do šest puta u toku dana, a kada dođe do poboljšanja, bebi dajte tri kapi tri puta na dan. Kapi možete da nakapate direktno bebi u usta ili joj ih dati plastičnom kašičicom.

Promo tekst
Foto: purerejuv.com,Bru-nO-pixabay

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Mozaici 0944
Mozaik Quercetti Boys, 0944
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.550,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno