Alternativna medicina
30.03.2018.

Malo blata ne škodi

Sneg se otopio, pa proleće konačno može da stigne. Izvesno je da će iz dana u dan biti sve toplije, bez obzira na kišu koja je više nego uobičajena za ovo doba godine i da decu treba da vodite u park i na igralište iako su puni bara i blata. Ne brinite zbog umazanih jakni, mokrih nogavica i prljavih ruku jer od toga neće dobiti nikakvu infekciju. Naprotiv! Pedijatri tvrde da ćete im tako samo ojačati imunitet.

Obujte im gumene čizme, navucite im kabanice i pustite ih da uživaju do mile volje baš tako blatnjavi i zamazani.
– Deca upravo u dodiru sa prljavštinom postaju mnogo otpornija. Ako mališane puštate da se igraju isključivo na čistim mestima, ona ne dolaze u dodir sa različitim vrstama bakterija. Tako njihov imuni sistem slabi, što dovodi do razvoja brojnih oboljenja. Izlaganje mikrobima prisutnim u zemlji pomaže deci da postanu otporna, a igra u blatu stimuliše njihov kognitivni razvoj – objašnjava dr Ljiljana Branković, specijalista pedijatrije.

E pa sada kada sve znate i kada ste čuli od pedijatra, definitivno ne postoji nijedan razlog da grdite svoju decu kada se ispralju u igri. Pustite ih da uživaju i da tako ojačaju svoj imunitet.
Još jedan od načina prirodnog jačanja imuniteta je i „Immunokind“, kompleksni homeopatski preparat iz palete „Mama Natura“.
„Immunokind“
* Jača imuni sistem dece sa čestim respiratornim infekcijama
* Jača otpornost beba i dece u kontaktu sa virusima
* Smanjuje jačinu simptoma prehlade i drugih respiratornih infekcija
* Smanjuje mogućnost nastanka novih prehlada

Promo tekst
Foto: holeysocksart-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno