Alternativna medicina
15.03.2018.

Počinje sezona alergija

Tokom predstojećeg vikenda, kažu meteorolozi, osetićemo poslednji trzaj zime. Do srede nas očekuju niske temperature i padavine, a onda će uslediti otopljenje.Sudar godišnjih doba propratiće virusne prehlade i alergijske kijavice koje je teško razlikovati, a samim tim i lečiti.

Ako je reč o alergiji, kašalj je suv i nadražajan, i javlja se povremeno, dok je za prehladu karakterističan konstantan kašalj koji nekoliko dana od pojave simptoma postaje produktivan, sa izbacivanjem sekreta. Obilno curenje nosa javlja se u oba slučaja, ali je kod alergija sekret sve vreme bezbojan i vodenast, dok kod prehlade nakon nekoliko dana postaje gust i zelenožut.
Prehlada uglavnom traje nekoliko dana, najduže dve nedelje, a alergija više nedelja, pa i meseci.

Prehlađeno dete ima blago povišenu temperaturu i slabo je, dok je dete sa alergijom dobrog opšteg stanja, pa po pitanju ishrane i po pitanju spavanja funkcioniše na potpuno uobičajen način.
Ono što je karakteristično za alergije jeste takozvani alergijski pozdrav, kada dete često gura nos dlanom ruke, kako bi ga obrisalo ili ublažilo svrab. „Alergijski pozdrav“ je jedan od sigurnih pokazatelja sezonske alergije.
One počinju naglo, u određeno doba godine kada cvetaju biljke na koje pacijent reaguje. Moguće je istovremeno biti alergičan i na više biljaka, što znači da kod ise osobe smetnje mogu da se jave i tokom proleća, zbog polena drveća, i tokom jeseni, zbog polena korova (ambrozija).

Ukoliko i vaše dete pati od alergija, nabavite mu „Polinol“, homeopatski lek kompanije „Alpen Farma“ iz palete „Mama Natura“. Ove tablete se koriste za tretman alergijske kijavice različitog uzroka, prirodnog su sastava, pa mogu bezbedno da se koriste u dužem vremenskom periodu.
* „Polinol“ otklanja simptome alergijske kijavice
* „Polinol“ ne izaziva pospanost
* „Polinol“ se koristi samostalno ili u kombinaciji sa drugim lekovima za alergijsku kijavicu


Promo tekst

Foto: lenews.ch, medicalj-center.info, vitalrecord.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno