Alternativna medicina
29.01.2018.

Uraaa, počinje raspust!

Pred školarcima je zimski raspust, vreme za igru i zabavu. Decu treba pustiti da naprave predah od školskih obaveza, da se odmore i sakupe energiju za nove radne zadatke koji ih očekuju u drugom polugodištu. Međutim, to ne znači da mališanima treba dozvoliti da po ceo dan sede ispred kompjutera, već ih treba motivisati da što više vremena provode napolju uživajući u igri, sportskim aktivnostima i druženju s vršnjacima.
Neka raspust iskoriste i da se odmore, naspavaju i da se zdravo hrane, kako bi ojačala imunitet jer samo tako mogu da izbegnu virusne infekcije po povratku u školske klupe.

Decu na raspustu ne terajte da uče, savetuju psiholozi, jer on i služi da bi se igrali, bili više vremena napolju sa vršnjacima i roditeljima. Dozvolite im da se prvo dobro odmore, pa tek onda insistirajte da se pripreme za drugo polugodište.
Bilo bi sjajno kada bsiet mogli s decom da otputujete na planinu, na sneg, ali i u gradu mogu da se zabave. U Beogradu i širom Srbije organizuju se različite radionice, škole plivanja, klizanja i drugih sportova kako bi deca slobodno vreme provela što sadržajne. Prijavite ih za nešto od toga jer će se, ako ostanu kod kuće, brzo „smoriti“, pa će spavati do podne, biti budni do kasno u noć, igraće video-igrice, „visiti“ na društvenim mrežama na telefonu ili će sedeti ispred televizora, a sve to je pogubno za zdravlje i imunitet.

Znamo da ste umorni od posla i da biste po dolasku kući ili spavali ili se izležavali menjajući kanale na televizoru, iako znate da to spada u loše navike. Trgnite se i nađite malo snage da svakodnevno odete u šetnju sa decom, pa ćete na kraju dana i vi i klinci biti zadovoljniji i svakako zdraviji. Pedijatri preporučuju šetnju čak i kada je temperatura ispod nule, jer to jača dečji imunitet i čini organizam otpornijim na viruse i infekcije.

Jedna od vaših zajedničkih šetnji neka se završi u biblioteci. Mališani danas, kada su im mnogi sadržaji dostupni na internetu, nisu preterano raspoloženi za čitanje knjiga. Zato je na roditeljima velika odgovornost – da ih pažljivo izabranim naslovima i zanimljivim štivom podstaknu da čitaju.
Osim toga, trudite se da što više vremena provodite zajedno uz „Čoveče, ne ljudi se“, domina, Monopol, pantomime...Videćete kako će vaši klinci uživati dok se trude da vas pobede u nekoj od društvenih igara.

Tokom raspusta nemojte dozvoliti da vaše dete spava do podneva, preskače obroke i tamani grickalice. Potrudite se da dete svakog dana ustaje na vreme i da uzima dovoljno voća i povrća koje je bogato vitaminima i mineralima. Kada god ste u mogućnosti jedite svi zajedno jer će dete tako da izbegne stalno grickanje i užine tokom celog dana.

Pošto je ovo period prehlada i gripa, mališanima treba jačati imunitet. U tome će im, pored redovne i raznovrsne ishrane, kvalitetnog sna i boravka u prirodi, pomoći i kombinovani homeopatski preparati koji jačaju prirodne odbrambene mehanizme organizma. Jedan od njih je i „Immunokind“, kompleksni homeopatski preparat iz palete „Mama Natura“, koji obnavlja i štiti sluznicu gornjih disajnih organa. Zahvaljujući njemu dete će pregurati zimu bez zapušenog nosa, kašlja i otežanog disanja, ali i sa znatno manjim rizikom od razvoja drugih infekcija.
„Immunokind“ povoljno deluje i na bebe, čak od prvog dana života, i na decu svih uzrasta, a može da se koristi i u dužem vremenskom periodu uz obaveznu konsultaciju s pedijatrom ili farmaceutom.
Inače, kompletna „Mama Natura“ linija homeopatskih lekova za bebe i decu predstavlja prirodnu podršku pravilnom i prirodnom razvoju.

Foto: hamiltonskating.org, president.gov.b, bedandbiscuitaustin.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno