Alternativna medicina
23.12.2017.

Stop kašlju i kijanju

Kijanje, šmrcanje i kašljucanje prvi su znaci infekcije disajnih organa kod dece, ali to ne treba da vas brine. Prehlada je blaga virusna infekcija nosa i gornjeg dela grla koja, srećom, može relativno brzo i lako da se izleči bez medikamenata.
Evo šta pomaže...

Pojačan unos tečnosti
Dobra hidratacija štiti telo od komplikacija, dodatnih infekcija drugim virusima ili bakterijama i regeneriše sluzokožu nosa i grla, što sve zajedno pomaže u borbi s prehladom. Čaj od kamilice ima antiseptičko dejstvo, sjajan je lek za bakterijske i gljivične infekcije, ali i za prehladu i grip, pa ga treba što češće davati detetu. Osim čajeva i vode, preporučuju se mlaka limunada, kompot i sokovi od sveže ceđenog voća.

 

Pileća supa
Kao i druge tople tečnosti, topla supa, zbog isparavanja, pomaže da se sinusi očiste i da se razloži sluz u nosu i grlu. Time se olakšava disanje, a samim tim umiruju simptomi prehlade i gripa. Pileća supa obiluje aminokiselinom cistein, koja je po sastavu slična acetilcisteinu, osnovnom sastojku lekova za bronhitis i ostale respiratorne bolesti.

 

Parna kupka
Suv vazduh otežava simptome prehlade, pa će vam dobro doći ovlaživač vazduha. Ako ga nemate, u velikoj posudi skuvajte čaj od kamilice ili nane i stavite ga da isparava u blizini detetovog kreveta.
Pored toga, možete da pustite da u kadu otiče vrela voda i da se zatvorite s detetom u kupatilo na pet minuta. Para koju dete udiše pročistiće začepljen nos i olakšaće mu disanje. Držite se što dalje od mlaza vrele vode, kako se ne biste opekli.

Homeopatija - Influcid
Jedan od efikasnih načina da se, posebno u zimskim mesecima, izbegnu i leče akutne virusne respiratorne infekcije jeste i korišćenje kombinovanih homeopatskih lekova napravljenih od prirodnih sastojaka, najčešće biljaka i minerala. Svi homeopatski lekovi poboljšavaju otpornosti organizma i jačaju ćelije imunog sistema, tako da se smanjuju šanse za razvoj novih virusnih infekcija. Njihovom primenom zaboravićete na kapi za nos, sirupe za kašalj i obaranje temperature.
Adekvatan homeopatski lek deluje na sve simptome oboljenja, tako da ne morate koristiti više lekova u isto vreme. Jedan od njih je i „Influcid“, homeopatski preparat iz široke palete proizvoda „Mama Natura“, a preporučuje se deci starijoj od tri godine.

Foto: dreamstime_s_44025329-alexandr-ermolae, vitolda-klein-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno