Alternativna medicina
21.12.2017.

A šta može zima tebi...

Infekcije respiratornih organa spadaju u najčešće zdravstvene tegobe kod dece svih uzrasta, a ovi zdravstveni problemi naročito su izraženi zimi zbog dugog boravka u zatvorenom prostoru. Istraživanja pokazuju da u ovom periodu više od 50 odsto mališana u posetu lekaru odlazi upravo zbog akutnih respiratornih infekcija. U prvih pet godina života deca godišnje prebole šest do devet ovakvih infekcija, a ona koja idu u vrtić i više od toga.

Sve najčešće počinje kao virusna infekcija gornjih respiratornih organa, praćena kijavicom i grebanjem u grlu, a nakon nekoliko dana kreće kašalj, koji je posledica slivanja sekreta niz grlo. Na sreću, kod dece sa dobrim imunitetom, čiji organizam može sam da se izbori sa infekcijom, sve se na tome i završava.
Najbolji pokazatelj da se organizam bori sa infekcijom jeste povišena telesna temperatura i zato je ne treba obarati antipireticima dok ne pređe 38 stepeni Celzijusa, a dete u međuvremenu možete da tuširate mlakom vodom.

Virusna infekcija ne bi trebalo da traje duže od 10 dana, od kojih je pet ili šest sa temperaturom. Međutim, ukoliko se ovakvo stanje prolongira, neophodno je odvesti dete lekaru i laboratorijskom analizom proveriti da nije možda došlo do sekundarne bakterijske infekcije koja se leči antibioticima.
Ove lekove nikada ne treba davati detetu bez lekarskog pregleda i adekvatne laboratorijske analize, jer nekontolisano uzimanje antibiotika ima više štete nego koristi.

Kako bi se smanjile šanse za razvoj infekcija, i virusnih i bakterijskih, deci treba ojačati imunitet uravnoteženom i raznovrsnom ishranom, kvalitetnim snom i boravkom u prirodi, ali i kombinovanim homeopatskim preparatima koji bude prirodne odbrambene mehanizme organizma.
Jedan od njih je „Immunokind“ iz bogate palete proizvoda "Mama Natura", kompleksni homeopatski preparat koji jača imuni sistem i pomaže obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa. Zahvaljujući njemu tegobe poput zapušenog nosa, kašlja i otežanog disanja gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene. „Immunokind“ mogu da koriste i bebe, uz obavezne konsultacije s pedijatrom ili farmaceutom.

Foto: thebeijinger.com, livestrong.com, dailymail.co.uk

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno