Alternativna medicina
27.11.2017.

Ojačajte im imunitet

Deca od roditelja nasleđuju boju očiju, crte lica, visinu, telesnu građu, predispoziciju za određene talente i bolesti, ali i imunitet. Dok na neke stvari ne može da se utiče, rizik od obolevanja može znatno da se smanji zdravim životnim navikama koje su, između ostalog, presudne za jak imunitet.
Recept je jednostavan i zasniva se prvenstveno na pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti, higijeni i okrepljujućem snu, posebno kada je dete malo, jer mu se tada usađuju navike.

Kvalitetna i pravilna ishrana ključ je stvaranja i jačanja imuniteta, pa bi dete trebalo svakodnevno da unosi dosta voća i tamnozelenog povrća, žitarica, minerala i esencijalnih masnih kiselina. S druge strane, neke namirnice poput šećera slabe imunitet, pa ih treba izbegavati. Šećer smanjuje broj leukocita i otežava stvaranje antitela. Gazirane napitke, industrijske i slatkiše treba u potpunosti izbaciti i naučiti dete da pije sveže ceđene sokove, vodu i mleko, i da jede orašaste plodove.

Deca predškolskog uzrasta treba da spavaju deset sati tokom noći jer se u toku sna luči hormon rasta i jača organizam, a samim tim i imuni sistem.

Od velike važnosti je i higijena ruku i usne duplje kao i fizička aktivnost i boravak u prirodi, na svežem vazduhu, a ne uz računar i televizor u zatvorenom prostoru. Prostorije u kojima deca borave često i dugo moraju se redovno provetravati.

U jačanju imuniteta pomaže i „Immunokind“, kompleksni homeopatski preparat iz palete „Mama Natura“, koji obnavlja i štiti sluznicu gornjih disajnih organa. Zahvaljujući ovom homeopatskom preparatu dete će pregurati zimu bez zapušenog nosa, kašlja i otežanog disanja, ali i sa znatno manjim rizikom od razvoja drugih infekcija.
„Immunokind“ povoljno deluje i na bebe, čak od prvog dana života, i na decu svih uzrasta, a može da se koristi i u dužem vremenskom periodu uz obaveznu konsultaciju s pedijatrom ili farmaceutom.
Inače, kompletna „Mama Natura“ linija homeopatskih lekova za bebe i decu predstavlja prirodnu podršku pravilnom i prirodnom razvoju. Svi njihovi lekovi ispunjavaju visoke standarde kvaliteta.

Foto: desmoinesparent.com, healthydiningfinder.com, pilatesandyogafitness.com,

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno