Alternativna medicina
08.11.2017.

Homeopatija prija deci

Svaki roditelj nastoji da svom detetu pruži zdravo i bezbrižno detinjstvo, a kada je bolesno, da mu obezbedi najbolji lek. Zbog toga im savetujem da biraju homeopatiju jer ona pospešuje odbrambene funkcije dečjeg organizma, neškodljiva je i potpuno prirodna metoda lečenja koja uspešno rešava mnoge zdravstvene tegobe, kaže dr Srboljub Stajić, specijalista pedijatrije i homeopata.

Koje zdravstvene tegobe kod dece lečite homeopatijom?
– Najčešći problemi koji muče decu i roditelje su prehlada sa povišenom temperaturom, upala grla, nicanje zubića, kolike, nadimanje, zatvor, mučnina, dijareja, nesanica i uznemirenost, oslabljen imunitet i alergije sa svojim manifestacijama koje upravo homeopatija vrlo efikasno sprečava i leči. Homeopatija može da pomogne kod gotovo svih bolesti u dečjem dobu, bilo kao osnovni način lečenja bilo kao pomoćni, kada podržava druge medicinske metode.

Koje homeopatske lekove preporučujete?
– U Srbiji postoje gotovi lekovi iz palate „Mama Natura“ koje roditelji mogu da kupe u apoteci, a koje im preporučujem na osnovu višegodišnjeg iskustva. To su kompleksni homeopatski lekovi koji predstavljaju kombinaciju pojedinačnih homeopatskih aktivnih sastojaka, pa su delotvorni u lečenju pojedinačnih bolesti.

Šta su prednosti homeopatskih lekova?
– Kompleksni homeopatski lekovi mogu da se koriste u terapiji akutnih stanja, kao i u dugoročnoj terapiji hroničnih bolesti. Dobra strana homeopatije je to što svaki roditelj zna da svom detetu ne daje nikakvu hemiju, već lek koji mu ne šteti ni na koji način. Jedna od bitnih prednosti homeopatskih lekova je i ta što mogu bezbedno da ih koriste trudnice i bebe od prvog dana života, a najvažnije je da ovi lekovi podstiču organizam da se izbori sa virusima. To je suština.

Ovo je period respiratornih infekcija, a uskoro stiže i grip. Kako homeopatija može da pomogne?
– Kod akutnih virusnih infekicija „Influcid“ daje odlične rezultate. Posle 3.500 preporuka mogu slobodno da kažem da ne postoji bolji antivirusni lek u Srbiji. U sezoni respiratornih infekcija i gripa može da se daje i preventivno zato što priprema organizam za borbu s virusima. 

Kako roditelji reaguju kada im preporučite homeopatski lek? Da li su dovoljno edukovani o svim prednostima ovakvog načina lečenja?
– Sve je više majki koje shvataju da postoji prirodniji način lečenja od onoga na koji su navikle i spremne su da poslušaju moj savet. Očevi su nešto nepoverljiviji, ali i oni, kada im objasnim sve prednosti u lečenju homeopatijom, drugačije gledaju na to.

Od kada je homeopatija priznat metod lečenja u Srbiji?
Homeopatski lekovi su vrlo efikasni i može da ih koristi cela porodica. U Srbiji je još od 2006. godine homeopatija zvanično priznata kao komplementarna medicina, što znači da može da bude dodatak klasičnom medicinskom lečenju, gde jedan sistem ne isključuje drugi, već zajedničkim snagama i sredstvima pomažu boljem rešavanju zdravstvenih tegoba.

Foto: pixabay, drpisios.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno