Alternativna medicina
26.10.2017.

Predupredite prehladu i grip

Jedan od najefikasnijih načina da se preduprede ali i da se leče akutne virusne respiratorne infekcije kod beba i dece jeste korišćenje kombinovanih homeopatskih lekova. Homeopatski lekovi poboljšavaju otpornosti organizma i jačaju imuni sistem, tako da se njihovom primenom smanjuju šanse za razvoj novih virusnih infekcija. Sa ovim lekovima zaboravićete na kapi za nos, sirupe za kašalj i povišenu temperaturu, jer adekvatan homeopatski lek deluje na sve simptome oboljenja, tako da ne morate koristiti više lekova u isto vreme.

– Iz iskustva iznam da kod virusnih infekcija „Influcid“, koji je koristilo 3.500 mojih pacijenata, daje odlične rezultate. On može da se daje i preventivno jer priprema organizam za borbu s virusima. To je lek kojim se lečimo moja porodica i ja već sedam godina – kaže doktor Srboljub Stajić, specijalista pedijatrije i homeopata.
Osim „Influcida“, doktor preporučuje još jedan homeopatski lek iz palete „Mama Natura“ proizvoda – „Immunokind“. On se pokazao kao vrlo efikasan, jer jača imuni sistem beba i dece koja pate od čestih infekcija disajnih puteva.

– Deci koja se nakon letnje pauze vraćaju u kolektiv uvek preporučujem korišćenje „Immunokinda“ 30 do 60 dana kako bi ojačala imunitet, a onda se terapija ponavlja u zimskom perioodu. Pokazalo se da deca koja su koristila ovaj lek, ako uopšte dobiju infekciju, imaju mnogo blažu kliničku sliku bolesti – ističe dr Stajić.

„Influcid“ se daje deci od navršene treće godine, dok se „Immunokind“ može davati deci već od 12. meseca.
– Zahvaljujući ovim preparatima virusne infekcije se lakše podnose i nema recidiva, a najvažnije je što podstiču organizam da se svim raspoloživim sredstvima bori s virusima – navodi doktor.

Dr Stajić podseća da su homeopatski lekovi napravljeni isključivo od pažljivo biranih prirodnih sastojaka, najčešće biljaka i minerala.
– Iz tog razloga se homeopatija smatra izuzetno bezbednim načinom lečenja, kako za odrasle, tako i za bebe i decu – kaže dr Stajić.
„Mama Natura“ linija homeopatskih lekova za bebe i decu predstavlja prirodnu podršku pravilnom i prirodnom razvoju deteta. Svi njihovi lekovi ispunjavaju visoke standarde kvaliteta i izrađeni su po metodama opisanim u „Nemačkoj homeopatskoj farmakopeji“ koje je 1872. izdao dr Vilmar Švabe, osnivač DHU kompanije. Nemačka je poznata kao kolevka homeopatije, a fabrika „Dojče homeopatiše union“ (DHU) je najstariji proizvođač homeopatskih lekova u Evropi.

Foto: kinderlinkid.com, motrin.com, livestrong.com, webmd.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno