Alternativna medicina
01.10.2013.

Tri prirodna leka protiv upale sinusa

Tri prirodna leka protiv upale sinusa


Pored toga što je vazduh pun alergena, prvi jesenji dani donose i prve hladne vetrove. Kombinacija ova dva faktora garantuje kijavicu, začepljen nos i vrlo brzo upaljene sinusne kanale.
Sinuzitis je oboljenje prouzrokovano upalom sluznice sinusa. Razlozi nastanka mogu biti razni, a najčešći su autoimune bolesti, bakterijske, gljivične ili virusne infekcije. Upala sinusa se po pravilu leči antibioticima, ali oni mogu štetno da deluju na zdravlje, a ako se prečesto uzimaju, telo može da postane otporno na njih.

Srećom, u prirodi postoje biljke koje mogu da nam pomognu u ublažavanju upale sinusa, a takođe će smanjiti rizik od njenog ponovnog javljanja.

Pomorandža

Pomorandže predstavljaju odličan izvor vitamina C, koji ublažava začepljenost nosa i pomaže u pročišćavanju sinusa. Udisanje mirisa narandže takođe će pomoći u čišćenju sinusa.

Istraživanja su pokazala da ćete, ako svakodnevno jedete narandže, znatno smanjiti rizik od nastanka upale sinusa, što je pravi izazov za osobe koje su najmanje jednom patile od upale sinusa.

Beli luk

Beli luk ima odlična antibakterijska i antimikotična svojstva, tako da će efikasno ublažiti upalu sinusa izazvanu bakterijskom ili gljivičnom infekcijom.
Alicin, sastojak koji belom luku daje prepoznatljiv miris, ima antibiotsko delovanje, zbog čega je vrlo delotvoran u lečenju ovog neprijatnog oboljenja.

Kopriva

Kopriva ublažava simptome upale sinusa, uključujući nadraženost očiju i svrab nosa. Ova korovska biljka, ako se uzima kao čaj ili tinktura, podstiče rad imunološkog sistema, koji će se efikasnije boriti protiv infekcije sinusa. Takođe, podstaći će da se iz sinusa oslobađa sluz, koja je glavni uzročnik nepodnošljivog bola.

Izvor: mojezdravlje.net

slike:lekizprirode.blogspot.com,vesti-online.com,plivazdravlje.hr

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

10.
May
2024
Alternativna medicina
26.
Apr
2024
Alternativna medicina
16.
Apr
2024
Alternativna medicina