Alternativna medicina
18.04.2017.

Alergije opasno prete

Sa toplijim vremenom, nažalost, stižu i alergije. Oči se zacrvene, nos curi, očni kapci nateknu, kijate, kijate, kijate… ako već ne počnete i da se gušite. Poslednjih decenija alergijske bolesti javljaju u epidemijskim razmerama. Zbog globalnih klimatskih promena proleće počinje ranije, sa dužim periodima cvetanja, čime automatski i tegobe kod alergičnih osoba traju duže. Shodno tome i kvalitet života im je loš.

SEZONSKE ALERGIJE
Najčešće se radi o sezonskoj ili polenskoj alergiji. Sezonske alergije počinju (zavisno d toga da li je zima blaga ili oštra) od kraja februuara do sredine marta za polene drveća, a od kraja aprila do septembra za osobe alergične na polene trava, a od kraja jula do oktobra za one alergične na polene korova.

Postoje varcijacije u količini polena između godina, pa statistika kaže da je svaka šesta godina izrazito loša za alergične osobe, a od ostalih pet dve du blage, dve prosečne, a jedna skoro bez tegoba.

Svi alergeni, bez obzira odakle dolaze, dovode do zapaljenja sluznice nosa, koje se manifestuje zapušenošću ili curenjem, kijanjem i svrabom. Često ove simptome prati i svrab u grlu, očima, ušima, kao i suzenje i otok oko očiju.

Lečenje alergija je vrlo složeno, ali klasični lekovi, na sreću, nisu jedini način da se s njima izborimo. Od alternativnih metoda lečenja posebno se ističe homeopatija koja je pokazala dosta uspeha u lečenju alergijskog rinitisa.

Radovi iz medicinske literature ukazuju da je homeopatija isto toliko efikasna kao i klasična antialergijska terapija. Najvažnije je da je ona relativno jeftina i sasvim sigurna, da se može koristiti u svim uzrastima i uz svu ostalu medicinsku terapiju.

DOSTUPNI U APOTEKAMA
Bitna stvar je da po homeopatski lek ne morate ići samo kod lekara homeopate. U apotekama širom Srbije dostupni su nemački kombinovani homeopatski lekovi za polenske alergije. Mogu se kupiti bez recepta, dovoljno je da ih zatražite od svog farmaceuta.

Kao veoma efikasan pokazao se nemački homeopatski lek “Polinol“. To su tablete, potpuno prirodnog sastava zbog čega ih mogu koristiti i deca od treće godine.

Da bi se suzbili simptomi polenske kijavice (začepljen nos, naročito dugo i dosadno kijanje i curenje iz nosa, suvi kašalj, kao i svrab i crvenilo očiju) koji iritiraju i ometaju normalne životne aktivnosti kod obolelih od alergije, dovoljno je da se homeopatski lek uzima tri puta dnevno.

Tablete se jednostavno otapaju u ustima ili za decu se mogu rastvoriti u kašičici vode. Koriste se u lečenju polenskih kijavica. Za razliku od hemijskih lekova u lečenju alergija (antihistaminici, kortikosteroidi, kapi za nos) koji su efiksni u određenom vremenskom periodu, ovaj homeopatski lek se može uzimati tokom cele sezone trajanja alergija (od marta do novembra), dokle god postoje simptomi. Pakovanje sadrži 100 tableta i dovoljno je za mesec dana terapije.

BEZ KAPI I PUMPICE
Primenom homeopatskih lekova zaboravićete na kapi za nos, tabletice i pumpice, jer adekvatan homeopatski lek deluje na sve simptome oboljenja, tako da ne morate kioristiti više lekova u isto vreme.

HOMEOPATSKI LEKOVI SU POTPUNO PRIRODNI
Homeopatski lekovi su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka, najčešće biljaka i minerala. To je jedan od razloga koji čini homeopatiju izuzetno bezbednim načinom lečenja, kako za odrasle, tako i za osetljive kategorije kao što su bebe, deca i stare osobe. Deluju specifičnim mehanizmima na poboljšanje otpornosti organizma, jačanje ćelija imunog sistema, tako da se njihovom primenom smanjuju šanse za razvoj novih alergijskih reakcija.

Kalendar alergije na polen

polen drveća – mart, april
polen trava – od maja do jula, nekad i do kraja avgusta
polen korova – od kraja jula do oktobra

POLINOL Za terapiju alergije i alergijske kijavice.Otklanja simptome alergijske kijavice

Kombinovani homeopatski lek
• Tretman sezonskih i stalnih alergijskih kijavica različitog uzroka
• Ne izaziva pospanost
• Koristi se samostalno ili u kombinaciji sa drugim lekovima za alergijsku kijavicu
• Pogodan za upotrebu kod dece od 3.godine i odrasle

Alergijska kijavica može biti posledica alergije na polene trava, drveća ili korova, kućne prašine, grinja, dlake životinja...

Polinol tablete su kombinovani homeopatski lek koji se korsti za tretman alergijske kijavice različitog uzroka. Potpuno je prirodnog sastava, čime se omogućava bezbedna i efkasna upotreba Polinol tableta u dužem vremenskom periodu.

Više informacija o proizvodu možete pogledati OVDE

foto: datomujer.com, telemundo.com, medicinaintegrativabarcelona.es

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno