Alternativna medicina
02.01.2017.

Kad grlo zaboli, homeopatija ima rešenje!

Na svetu nema čoveka kojeg nikada nije bolelo grlo. Tonzilitis, kako se u medicini naziva upala tonzila (krajnika), može biti akutan (angina) ili hroničan. Osim klasične terapije i određeni homeopatski preparati mogu znatno ublažiti ili sasvim otkloniti ove simptome i mogu se uzeti kada se osete prvi znaci gušobolje, kao i onda kada je ona uznapredovala.


O hroničnom tonzilitisu se govori ako se angina ponavlja dva ili više puta godišnje. Ova bolest nije bezazlena, jer može da dovede do smanjenja imuniteta, podložnosti čestim prehladama, mogućnosti za razvoj komplikacija koje se ispoljavaju kao bolesti srca, zglobova, bubrega.
Najčešće se radi o upali prouzrokovanoj streptokokom koja zahvata ždrelo, krajnike ili limfne čvorove na vratu. Bolest zahteva lečenje, a terapija se određuje nakon uzimanja brisa iz grla.
Homeopatski preparati primenjuju se kod svih vrsta grlobolja, a mogu se kombinovati sa antibiotskom terapijom kako bi se ojačao detetov imunitet.
Imaju sposobnost da pokrenu proces samoisceljenja dečjeg organizma, ali i da spreče komplikacije koje su posledica infekcije.
U našim apotekama dostupan je lek Tonzilotren - nemački prirodni preparat, koji više od 75 godina na prirodan način pomaže u slučaju angine i hroničnog tonzilitisa: smanjuje upalu, otok i bol, vraća zaštitnu funkciju krajnika, smanjuje obim hipertrofičnih (uvećanih) krajnika, podstiče sanaciju (prečišćavanje) kripti krajnika (gnojnih čepića), ublažava otok i zapaljenje limfnih čvorova, podstiče normalizaciju pokazatelja imunog sistema organizma u celini, ubrzava zarastanje oštećenih tkiva i sprečava ponovne angine.

Efikasnost Tonzilotrena potvrđena je brojnim kliničkim ispitivanjima:
*Posle prolaska tri 60-dnevne kure sa pauzom od 4 meseca u toku dve godine praćenja kod 66,7 odsto dece je smanjena učestalost i trajanje pogoršanja hronične upala krajnika, slučajevi angine nisu registrovani, normalizovani su pokazatelji sekretornog imunoglobulina A, što je dovelo do pozitivnih promena u imunitetu usnog dela ždrela.
*Učestalost angine smanjena je 2,5 puta
*Uzimanjem Tonzilotrena značajno je smanjen (za više od tri puta) ukupan rezultat lokalnih znakova hroničnog tonzilitisa.
Preparat se može koristiti kako za lečenje angine, tako i za preventivu pogoršanja hroničnog tonzilitisa.

AF
Evo šta još kod ovih problema savetuju stručnjaci narodne medicine:


* Skuvajte beli luk u mleku toliko da se sve pretvori u kašu. Toplu je stavite na krpu i obmotajte oko grla, a bolovi će vrlo brzo prestati.
* Obloga za grlo može da se natopi i rastvorom sirćeta i vode, a uspešno deluje i rakija ili razblažen alkohol. Važno je samo da obloga bude topla i da preko nje umotate šal ili maramu i držite oko dva sata.
* Četiri kašike žalfije skuvajte u dve čaše vode, ostavite da sve odstoji pola sata, zatim procedite i ispirajte grlo više puta dnevno.
* Za ispiranje bolnog grla može da se iskoristi i čaša sveže ceđene cvekle u koju ćete dodati kašičicu zdrobljenog belog luka i preliti čašom prokuvane ohlađene vode. Ostavite da odstoji šest sati, ali mešajte na svakih pola sata. Procedite i ispirajte grlo nekoliko puta dnevno.
* Zapušeni nos smirite inhalacijom. Stručnjaci tvrde da virusi i bakterije umiru na temperaturi od 40 stepeni, pa nije potrebno da udišete prevruću paru. Najbolji efekat imaće vruća voda u koju ste dodali nekoliko kapi eukaliptusa, kedra, bora, timijana.
* Ukoliko su se na grlu pojavili gnojni čepići, visoku temperaturu spustićete skidanjem tih čepića, što jednostavno možete uraditi drvenom kašičicom. Pazite da ne povredite sluzokožu.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno