Alternativna medicina
18.05.2016.

Vratite pritisak u normalu uz pomoć homeopatije

Ako ste često umorni i iscrpljeni, nedostaje vam energija i pospani ste, imate povremenu nesvesticu, vrtoglavicu, osećate opštu slabost i muti vam se vid, najverovatnije imate nizak krvni pritisak ili hipotenziju. Na sreću postoje i prirodni lekovi za ovaj problem, kao što su homeopatski lekovi dostupni u apotekama.

Brži protok kroz krvne sudove mogu da podstaknu zdrave navike i prirodni preparati.
 

DVA LITRA VODE
Odrasli bi dnevno trebalo da popiju oko dva litra tečnosti. Žeđ bi trebalo na prvom mestu gasiti vodom. Prema japanskoj metodi, trebalo bi ujutru, pre pranja zuba, popiti četiri čaše vode. Nakon toga 30-45 minuta ne treba ništa jesti ni piti. Posle toga normalno doručkovati, pa naredna dva sata opet ništa ne jesti. Nikada ne treba piti hladnu, koja usporava varenje, već toplu vodu.

ČAJ PRE PODNE
Pritisak mogu da podignu i čajevi od ruzmarina, koprive ili gloga, a preporučuje se i zeleni. U narodnoj medicini čaj od ruzmarina je verovatno najpoznatiji prirodni lek za podizanje niskog krvnog pritiska. Mogu da se popiju dve do tri šolje ovog napitka dnevno, a priprema se tako što se jedna kašičica ruzmarina prelije šoljom ključale vode i ostavi da odstoji 10 minuta. Savet: Ovaj čaj ne treba piti kasno po podne ili uveče, jer povećava budnost.

VINO OD RUZMARINA
U litar kvalitetnog crnog vina treba dodati šaku listova ruzmarina. Ovu mešavinu čuvati u staklenoj flaši sedam dana. Svakoga dana je treba nekoliko puta dobro promućkati. Osmog dana se vino procedi i protiv niskog krvnog pritiska pije svakog dana po jedna rakijska čašica, ujutru pre doručka i jedna pre ručka.

SO, JODIRANA
Jedite nešto slaniju hranu, jer so vezuje vodu u organizmu. Preporučuje se jodirana jer jod stimuliše cirkulaciju i podstiče proizvodnju hormona štitne žlezde koji deluju stimulativno.

VIŠE MANJIH OBROKA
Neredovni obroci usporavaju dotok krvi, pa se osobe sa hipotenzijom osećaju još umornijim i bez energije koja je neophodna za normalno svakodnevno funkcionisanje. Međutim, nije dobro ni preterano prejedanje, jer nakon obilnog obroka pritisak pada. Najbolje rešenje je uzimati više manjih obroka, što će pomoći da pritisak ostane u zdravoj ravnoteži.

ŠAKA KOŠTUNJAVOG VOĆA
Voće i semenke podstiču rad žlezda, sužavaju krvne sudove i poboljšavaju cirkulaciju. Možete da pojedete šaku koštunjavih plodova i semenki dnevno, recimo badema, lešnika, oraha ili semenki bundeve.

ČAŠA SOKA OD CVEKLE
Poznata je kao prirodni lek protiv starenja i anemije. Po jedna čaša svežeg soka od cvekle dnevno za nedelju dana može znatno da umanji simptome niskog pritiska.

VITAMINI C I B
Oni su takođe značajni u borbi protiv niskog pritiska. Posebno blagotvorni u prevenciji i lečenju hipotenzije su vitamin C, vitamini B grupe i proteini.

UMERENO VEŽBANJE
Vežbanje je neophodno da bi se pritisak doveo u ravnotežu. Ipak, nikako ne bi trebalo početi naglo sa vežbanjem, jer to može da izazove potpuno suprotan efekat.

VIVOTON H
Ovo je nemački homeopatski lek koji se uspešno koristi u otklanjanju simptoma niskog konstitucionalnog krvnog pritiska (hipotenzije) ili ortostatske hipotenzije. On održava tonus krvnih sudova, reguliše vrednost krvnog pritiska i ublažava simptome hipotenzije (umor, malaksalost, vrtoglavica, nesvestica i pospanost).

Vivoton H mogu da koriste deca od 12 godina i odrasli i to 3 puta u toku dana po 12 do 20 kapi. Preporučuje se da se Vivoton H uzima ujutru, 10 do 15 minuta pre ustajanja iz kreveta. Kapi uzimajte pola sata pre ili nakon obroka i zadržite ih par minuta u ustima pre nego ih progutate. Ako je potrebno, kapi se mogu rastvoriti u malo vode.

Napomena: Radi tačnog doziranja, bočicu treba držati u vertikalnom položaju prilikom kapanja.

Simptomi niskog krvnog pritiska:
*malaksalost
*apatija
*loše pamćenje
*rasejanost

Nizak pritisak može da se javi i kao posledica:
*dehidracije
*depresije
*kardiovaskularnih bolesti
*obilnih krvarenja
*bakterijske infekcije
*zbog zavisnosti od alkohola i nikotina

foto: dijetaplus.com, znanostblog.com, trcanje.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno