Alternativna medicina
07.04.2016.

Kad počnu da izbijaju zubići, homeopatija ima rešenje

Nicanje prvih zuba možete očekivati još od 4. meseca života bebe. Kod većine dece, prvi zubić se pojavi u 6. mesecu. Neka deca se rode s jednim zubićem u vilici, dok drugima zubi počinju da rastu tek posle godinu dana. U svakom slučaju, dete bi do treće godine života trebalo da ima potpuno razvijenu vilicu sa 20 mlečnih zuba.

Obično prvo izbije jedan od donjih srednjih sekutića, a zatim i ostali sekutići. U uzrastu od devet meseci, dete obično ima osam zuba, četiri gore i četiri dole. Prvi kutnjak se, u većini slučajeva, pojavi u desetom mesecu. Tek posle 18 meseci, dete ima sve mlečne zube, izuzev četiri zadnja kutnjaka.

Prvi simptomi

Bebe reaguju veoma različito na rast zuba. Neke nemaju gotovo nikakve tegobe, a neke su veoma osetljive na pritisak koji zubi prave na desni. Pojačano lučenje balica, crvene i otečene desni mogu se javiti čak i nekoliko nedelja pre nego se zubić pojavio na površini desni.
Neke bebe kroz ovaj životni period prolaze lako, bez problema, a za neke je to vrlo bolno. Zbog toga su bebe plačljive, nervozne guraju prste i ručice u usta, stalno žele mamin zagrljaj. Ponekad se javlja i povišena teperatura, dijareja i pelenski osip.

 

Prirodno rešenje

Na sreću, u ovim situacijama, homeopatija ima odgovor.

Preparati koji su prirodni, lako se uzimaju, a vašem detetu pomažu da lakše podnese probijanje mlečnih zubića, kroz tvrde desni.

Jer desni često u tim danima budu crvene, natečene, i naziru se već krunice budućih zubića.

Dentokind je kompleksni homeopatski lek namenjen za olakšanje tegoba otežanog nicanja zuba.

Odabrane komponente prirodnog, biljnog i mineralnog sastava, pomažu u lakšem izbijanju prvih zuba kod dece.

Homeopatija je u ovim slučajevima dovoljno nežna, a opet dovoljno jaka da pomogne i majci i bebi.

Pozitivna strana jeste ta što kod ovih preparata ne postoje sporedni efekti, kao kod većine standardnih lekova.

Više o preparatu moćete naći OVDE. 

Dečji sajt

foto: lifepressmagazin.com, usa.philips.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno