Alternativna medicina
24.12.2015.

Tri probiotske namirnice koje će popraviti vaš imunitet

Kefir, jabukovo sirće, ukiseljeno povrće i kombuha učiniće čudo za vaš organizam stvarajući pravi balans između dorbih i loših bakterija u telu. Za dobro zdravlje važno je da organizam održi određen nivo bakterija kako bi pravilno funkcionisao. Značajnu ulogu imaju probiotici (dobre bakterije) koje čuvaju idealnu ravnotežu dobrih (85%) i loših bakterija (15%).

Probiotska hrana će održati pravi balans organizma. Donosimo vam četiri namirnice koje garantovano poboljšavaju u probavnom procesu:

KEFIR
Kefir je fermetisani napitak koji se pravi od mleka, vode, žitarica a njegovo redovno konzumiranje će vaše telo snadbeti širokim spektrom korisnih bakterije koje će poboljšati hidrataciju celokupnog organizma. Kefir sadrži i određenu količinu bakterija koje uništavaju loše bakterije u našem organizmu i tako nam detoksikuju jetru i čine imuni sistem jačim.

JABUKOVO SIRĆE
Idealno je da sami napravite domaće jabukovo sirće koje nastaje fermetacijom jabuka. Ono je izuzetno korisno za čišćenje organizma, za unos enzima i popravljanje imunog sistema. Sa jabukovim sirćetom ćete sprečiti gorušicu, stimulisati limfni sistem, a pomaže i kod eliminisanja kandide.

FERMETISANO POVRĆE
Čovek je već decenijama fermetički pakovao hranu kako bi je sačuvao od propadanja, a upravo to je način da se i dobre bakterije zadrže unutar tih proizvoda. Konzumiranje ovako sačuvane hrane drži loše bakterije pod kontrolom i tako menja kiselost unutar organizma i sprečava rast loših bakterija kao što su plesan i kandida.

PROBIOTICI PRE PUTA - OBAVEZNO
Uvek kada se bitno menja način ishrane, kada se negde putuje trebalo bi uzimati probiotike. Da bi se sprečile infekcije trebalo bi od pet do sedam dana pre putovanja uzimati po jednu kapsulu probiotika, nastaviti sa ovom dinamikom uzimanja tokom putovanja i prestati po povratku kući.

Bulardi® Probiotik

-eliminiše bakterije i viruse
stimmulišpe normalnu crevnu floru
-pojačava imunitet
-neophodan je uz antibiotike
-neizostavan na putovanjima

Pojačava imunitet i smanjuje zapaljenje.

Bulardi Probiotik aktivira odbrambeni sistem u crevima i dovodi do porasta antitela koja se bore protiv uzročnika dijareje. Sprečava jaku lokalnu zapaljensku reakciju tako što smanjuje stvaranje jedinjenja koja uzrokuju zapaljensku reakciju.

Više informacija o prozvodu možete pogledati OVDE. 

foto:  towfiqu-barbhuiya, inigo-de-la-maza Unsplash.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno