Alternativna medicina
30.11.2015.

Kako se izboriti sa respiratornim infekcijama kod dece?

Kijavica, kašalj, povišena temperatura, bolovi u mišićima najčešći su simptomi sa kojima se pacijenti ovih dana obraćaju lekarima za pomoć

Infekcije respiratornih organa spadaju u najčešće zdravstvene tegobe kod dece svih uzrasta. Računa se da više od 50 odsto dece u posetu lekaru odlazi upravo zbog akutnih respiratornih infekcija.

I PO DESET INFEKCIJA GODIŠNJE

U prvih pet godina života, mališani godišnje prebole šest do devet ovakvih infekcija, dok je kod dece koja idu u vrtić učestalost još veća.
Uzročnici respiratornih infekcija su virusi i bakterije. Oboljenje najčešće počinje kao virusna infekcija gornjih respiratornih organa, čiji su prvi simptomi curenje iz nosa i grebanje u grlu.

Nakon nekoliko dana dolazi do pojave kašlja, koji je posledica slivanja sekreta niz grlo. To još uvek ne znači da je infekcija zahvatila i donje respiratorne organe, te treba dati šansu prirodnim mehanizmima da telo odbrane od infekcije.

Najčešći indikator da se organizam bori jeste povišena telesna temperatura. Sve dok je temperatura niža od 38 stepeni Celzijusovih, ne treba reagovati davanjem antipiretika, već pažljivo pratiti razvoj simptoma. Povišena telesna temperatura može postepeno da se snižava tuširanjem deteta mlakom vodom i masažom tela rastvorom alkohola i vode.

ANTIBIOTICI SAMO UZ PREPORUKU LEKARA

Virusna infekcija ne bi trebalo da traje duže od 10 dana, od kojih je pet ili šest sa temperaturom. Ukoliko dođe do prolongiranja ovakvog stanja, neophodno je obratiti se lekaru i laboratorijskom analizom proveriti da nije možda došlo do sekundarne bakterijske infekcije. U slučaju da jeste, propisuje se terapija antibioticima.

Ovu vrstu lekova ni u kom slučaju ne treba davati detetu bez lekarskog pregleda i adekvatne laboratorijske analize, jer nekontolisano uzimanje antibiotika čini više štete nego koristi.

Kako bi se smanjile šanse za razvoj infekcija, i virusnih i bakterijskih, treba, pre svega, jačati imunitet. Međutim, bebe i mala deca nemaju dovoljno razvijen imuni sistem, pa im je potrebna mala pomoć.

Pored preporuka za redovnu i raznovrsnu ishranu, dovoljno sna i boravka u prirodi, preporučuju se i kombinovani homeopatski preparati koji jačaju prirodne odbrambene mehanizme tela, tako da se šansa za ponovnu pojavu bolesti smanjuje.

HOMEOPATIJA IMA REŠENJE

Homeopatsko lečenje predstavlja dobru i sigurnu alternativu standardnom medicinskom lečenju mnogih bolesti, pa i gripa.

Jedan od efikasnih načina da se, posebno u zimskim mesecima, izbegnu i leče akutne virusne respiratorne infekcije je i korišćenje  kombinovanih homeopatskih lekova. Homeopatski lekovi su napravljeni od isključivo prirodnih sastojaka pažljivo biranih, najčešće biljaka i minerala. To je jedan od razloga koji čini homeopatiju izuzetno bezbednim načinom lečenja, kako za odrasle, tako i za osetljive kategorije, kao što su bebe, deca i stare osobe.

Svi homeopatski lekovi deluju specifičnim mehanizmima na poboljšanje otpornosti organizma, jačanje ćelija imunog sistema, tako da se njihovom primenom smanjuju šanse za razvoj novih virusnih infekcija.

Njihovom primenom zaboravićete na kapi za nos, sirupe za kašalj i praškove protiv povišene temperature, jer adekvatan homeopatski lek deluje na sve simptome oboljenja, tako da ne morate koristiti više lekova u isto vreme. Jedan od njih je i Influcid-homeopatski preparat za grip i prehlade za decu stariju od 3 godine i odrasle.

Influcid

• snižava povišenu telesnu temperaturu, otklanja malaksalost i bol u mišićima, glavobolju, curenje nosa, kašalj i ostale simptome virusnih respiratornih infekcija.

• Podstiče delovanje imunog sistema na prirodan i nežan način

• Ubrzava oporavak posle prehlade i gripa

Dodatne informacije o preparatu možete pogledati OVDE

foto: mojpedijatar.co.rs, lepotaizdravlje.rs, radiobosna.net
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Oct
2021
Alternativna medicina
24.
Sep
2021
Alternativna medicina