Alternativna medicina
26.11.2015.

Propolis je lek za 21. vek

Postoje pretpostavke da će propolis biti lek 21. veka jer ima snažno dejstvo na slobodne radikale koji se stvaraju kod fizičkog i psihičkog stresa, a koji je odgovoran za nastanak mnogih bolesti, pa i malignih.

Uništava bakterije, viruse i gljivice

Biljke luče smolaste supstance koje su bogate polifenolima koji deluju protiv bakterija, virusa i gljivica. Pčele od ove smole proizvode propolis, kojim oblaže košnicu, unutar koje se ne razvija nijedna infekcija uprkos veoma visokim temperaturama i štetnom uticaju okoline, i na taj način je dezinfikuju čime brane svoje stanište od tih uticaja omogućavaju preživljavanje u nepovoljnim klimatskim uslovima.

Hemijski sastav propolisa je različit i bogat je smolama. Najispitivaniji i najčešće korišćen propolis je brazilski propolis a sledeći je smeđi propolis iz Evrope, Severne Azije i Južne Amerike. Svi su bogati polifenolima, kompleksima od fenolne kiseline i flavonoida (glikozilata i aglikona) koji su odgovorni za antimikrobno delovanje.

Propolis je toliko kompleksnog sastava, da nijedna laboratorija ne može napraviti proizvod koji imitira njegova svojstva.

Ali prednost propolisa u PropoMucil®-u je ta što je on tehnološki unapređenom višestepenom ekstrakcijom dobijen ekstrakt bogatiji integralnim polifenolima (fenolna kiselina, bioflavonoidi, aglikani i glukozidi) veće efikasnosti, ali bez propratnih supstanci koji nemaju značaj.

Prirodni antibiotik

Propolis je predstavlja prirodni antibiotik i antistresnu materiju. Najvažnije delovanje na zdravlje je baktericidno, ubija bakterije i usporava rast i gljivica i virusa.

Propolis pojačava dejstvo antibiotika a smanjuje antibiotsku rezistenciju, sprečava i ublažava zapaljenske procese, smanjuje bolove, poboljšava regeneraciju tkiva i pomaže bržem zaceljivanju rana, opekotina i dekubitusa.

Potvrđeno je i da deluje protiv radioaktivnog zračenja, a u toku su ispitivanja propolisa kao leka protiv malignih bolesti.

Propolis se sastoji od  50 osto smola, bogat polifenolima (slobodni oblici flavonoida, fenolne kiseline i aglikona bioflavonoida i glikozida), 30 odsto pčelinjeg voska, 10 odsto esencijalnih ulja , pet odsto polena i pet odsto različitih organskih jedinjenja.

PropoMucil® uz pomoć prirodnog propolisa se koristi da:

1.Brzo razedi i olakša izbacivanje sekreta
2.Ukloni bakterije, viruse i gljivice iz disajnih puteva
3.Smiri upalu grla i ždrela
4.Smanji bol i promuklost
5.Pojača imunitet
6.Spreči ponovnu pojavu prehlade i gripa

Više informacija o proizvodu možete pogledati OVDE. 

foto: eva.ro, lifepressmagazin.com, parafarmacia.co.uk

Ostavi komentar

Ostali komentari

  • Saska
    Saska

    odlican lek, brzo razbija sekret.

    07.12.2015. 10:27

Preporučeno