Alternativna medicina
23.09.2015.

Kako se izboriti sa respiratornim infekcijama kod dece?

Infekcije respiratornih organa spadaju u najčešće zdravstvene tegobe kod dece svih uzrasta. Računa se da više od 50 odsto dece u posetu lekaru odlazi upravo zbog akutnih respiratornih infekcija.

U prvih pet godina života, mališani godišnje prebole šest do devet ovakvih infekcija, dok je kod dece koja idu u vrtić učestalost još veća.

Uzročnici respiratornih infekcija su virusi i bakterije. Oboljenje najčešće počinje kao virusna infekcija gornjih respiratornih organa, čiji su prvi simptomi curenje iz nosa i grebanje u grlu. Nakon nekoliko dana dolazi do pojave kašlja, koji je posledica slivanja sekreta niz grlo. To još uvek ne znači da je infekcija zahvatila i donje respiratorne organe, te treba dati šansu prirodnim mehanizmima da telo odbrane od infekcije.

Najčešći indikator da se organizam bori jeste povišena telesna temperatura. Sve dok je temperatura niža od 38 stepeni Celzijusovih, ne treba reagovati davanjem antipiretika, već pažljivo pratiti razvoj simptoma. Povišena telesna temperatura može postepeno da se snižava tuširanjem deteta mlakom vodom i masažom tela rastvorom alkohola i vode.

Virusna infekcija ne bi trebalo da traje duže od 10 dana, od kojih je pet ili šest sa temperaturom. Ukoliko dođe do prolongiranja ovakvog stanja, neophodno je obratiti se lekaru i laboratorijskom analizom proveriti da nije možda došlo do sekundarne bakterijske infekcije. U slučaju da jeste, propisuje se terapija antibioticima.

Ovu vrstu lekova ni u kom slučaju ne treba davati detetu bez lekarskog pregleda i adekvatne laboratorijske analize, jer nekontolisano uzimanje antibiotika čini više štete nego koristi.

Kako bi se smanjile šanse za razvoj infekcija, i virusnih i bakterijskih, treba, pre svega, jačati imunitet. Međutim, bebe i mala deca nemaju dovoljno razvijen imuni sistem, pa im je potrebna mala pomoć.

Pored preporuka za redovnu i raznovrsnu ishranu, dovoljno sna i boravka u prirodi, preporučuju se i kombinovani homeopatski preparati koji jačaju prirodne odbrambene mehanizme tela, tako da se šansa za ponovnu pojavu bolesti smanjuje.

U slučaju čestih infekcija gornjih respiratornih organa kod beba i dece koristi se „Immunokind“, kompleksni homeopatski  preparat u čiji sastav ulaze soli kalcijuma. Pored opšteg dejstva na jačanje imunog sistema povoljno deluje i na obnovu i očuvanje sluznice gornjih disajnih organa pa simptomi kao što su zapušen nos, kašalj i otežano disanje, gotovo nestaju, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene.

„Immunokind“ se može koristiti i u dužem vremenskom periodu, uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.

Imunokind* je prirodni kompleksni nemački preparat, koji, zahvaljujući svom pažljivo odabranom sastavu, pomaže imunom sistemu odojčadi i male dece da na vreme prođe neophodne faze sazrevanja, jača odbrambeni sistem organizma od infekcija koje izazivaju česte prehlade, podstiče ozdravljenje od prehlada i oporavak posle njih.

Imunokind je odobren za upotrebu kod dece od rođenja. Kurs lečenja preparatom traje 1,5-2 meseca.

Više informacija o preparatu možete pogledati OVDE

foto: stil.kurir.rs, dnevnikbebe.com
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

06.
Oct
2021
Alternativna medicina
24.
Sep
2021
Alternativna medicina